Нова технологија за полнење доаѓа кај телефоните Xiaomi

Teknologi Pengisian Baru Datang ke Ponsel Xiaomi

хуавеиго објави предводникот на смартфонот минатата година Мате 20 ПроВоведување и нова технологија за полнење. Обратна технологија за безжично полнење Со оваа технологија, секој уред со поддршка за безжично полнење може да се полни со ставање на задниот дел од Mate 20 Pro.

По Huawei, нова технологија за полнење SamsungИсто така усвоен. Samsung е предводник на паметниот телефон кој беше претставен оваа година Галакси S10Исто така, вклучува и функција за обратно полнење на безжично полнење. Очигледно и сега Ксиооми се подготвува да ја донесе оваа технологија на нов телефон.

Најголемиот андроид познат како форум XИнвеститор на МИУИ Бета верзија на уредот. Постои изјава во која се вели дека телефонот и другите уреди можат да се полнат и процесот на полнење ќе престане ако не започне за 90 секунди.

Можеме да видиме во Xiaomi Mi Mix 4

Сепак, обратното полнење на безжично ниво не е едноставна карактеристика што може да се постигне само со ажурирања на софтверот затоа што бара посебен хардвер.

Се продава Xiaomi Mi 9Како и да е, нема да може да има обратно полнење на безжично ниво Xiaomi Mi Mix 4Можеме да кажеме дека употребата на оваа технологија се гледа со сигурност.