Новиот експеримент за дигитална благосостојба на Google ве тера да го ставите вашиот телефон во плик

Eksperimen Google Digital Wellbeing

Се сеќавате на експериментот за дигитална благосостојба, лансиран од Google минатата година за да ви помогне да користите помалку мобилни телефони? Брзо напред неколку месеци и Гугл воведе уште неколку експерименти кои се уникатни како и оригиналната група.

Можеби највозбудливиот нов експеримент за дигитална благосостојба на Google е наречен Плик. Гугл вели дека е инспирирана од трендот на луѓе што купуваат втор едноставен мобилен телефон за викенд за да им помогнат да не бидат расеан од тоа да останат поврзани.

Плик е хартиен плик што ќе го испечатите и вметнете вашиот мобилен телефон, претворајќи го во многу поосновен уред. Само еден плик ви овозможува да остварувате и примате повици, а копчињата суптилно ќе се запалат за да ви помогнат да повикате телефонски број.

Друг плик е да го користите вашиот телефон како камера. Постојат копчиња за фотографирање и снимање видеа, но не можете да го видите екранот при фотографирање или видео записи, наменети да ви помогнат да се фокусирате повеќе на она што е пред вас.

Ковертите во моментов се поддржани само на Pixel 3a. Ако го имате тој телефон и сакате да го пробате да го развивате, можете да пронајдете PDF за печатење овде и апликацијата можете да ја преземете од Google Play овде.

Втората апликација е Стоперица на екранот. Со тоа, позадината на вашиот телефон ќе се смени во стоперицата што ќе започне да брои секој пат кога ќе го отклучите телефонот. Ова значи дека можете лесно да видите колку време трошите да зјапате по телефон секој ден. Достапно е од Google Play овде.

Екран за судењето на стоперот на стоперот на дигиталната благосостојба на Google

Конечно, постои Активноста меур. Како што е стоперот на екранот, експериментот за активирање меурчиња има за цел да ви покаже колку точно го користите вашиот мобилен телефон во текот на денот. Оваа апликација може да се преземе тука.

Меур за активност на дигитални благосостојба на Google

Секој пат кога ќе го отклучите телефонот, меурчиња ќе се додадат на вашата позадина. Колку подолго го користите вашиот телефон по секое отклучување, толку поголем меур ќе расте.

Дали ќе пробате некој од експериментите на Digital Wellbeing?