Новиот телефон со Nokia Xpress Music / Originals е откриен од TENAA

Ponsel fitur Nokia Xpress Music / Originals baru diungkapkan oleh TENAA 1

Новиот телефон со Nokia Xpress Music / Originals е откриен од TENAA 1

Новиот телефон со Nokia карактеристики Xpress Music / Originals беше откриен од TENAA 2

Новиот телефон со Nokia карактеристики е заверен од TENAA во Кина на 15 февруари. Процесот на сертификација TENAA сега покажува слики на уреди со број на моделот TA-1212 кои изгледаат познато. Новиот уред е карактеристичен телефон, веројатно е заснован на S30 + заснован на некои познати спецификации.

TENAA прикажува класичен уред со тастатура со две црвени линии околу екранот, потсетувајќи на многу серии на мобилни телефони на Nokia Xpress Music. Изгледа многу слично на Nokia 5310, но без специјално копче за контрола на медиуми. Неговите спецификации вклучуваат 8MB RAM меморија, 16MB внатрешно складирање и 2,4 “TFT екран. Другите спецификации вклучуваат батерија од 1200mAh и SoC 360Mhz.

Следното е список на спецификации:

  • Модел: TA-1212, Двојна СИМ
  • Димензии: 123,75 × 52.43 × 13,1 mm
  • Маса: 88 г.
  • Екран: 2,4 инчи, 240 × 320
  • Процесор: 0.36GHz
  • Меморија: 8MB / внатрешна 16MB + 32 GB повеќе од SD картичка
  • Камера: 0,3MP
  • Батерија: 1200 mAh
  • Тастатура: Т9

Ние претходно слушнавме дека Нокиа Мобиле подготвува телефон со одлики што споделува линиски дизајн со сериите Nokia Xpress Music Не сме сигурни дали овој уред ќе го носи брендот Xpress Music или кое име ќе го има, но сигурно изгледа како легендарниот 5310 кој беше објавен уште во 2007 година.

преку