Новиот телефон Samsung има 3 екрани кои можат да бидат продолжени

Ponsel Samsung baru memiliki 3 layar yang dapat diperpanjang 1

Новиот телефон на Samsung има 3 екрани кои можат да се продолжат за 1


Новиот телефон на Samsung има 3 екрани кои можат да се продолжат за 1

Samsung има патентирано различни футуристички и иновативни модели на паметни телефони. Започнете со преклопни телефони до двострани телефони, преклопни и рамномерни. Едниот има дизајн со школка, а другиот е преклопен во таблета. Со еден телефонски преклопен, флексибилниот екран е поставен однадвор, со друг дизајн екранот е заштитен од внатрешноста на куќиштето – како Galaxy Fold.

Уникатен телефон на Samsung кој може да се продолжи

Samsung Display, одделот за прикажување на Samsung, поднесе дизајн патент во август 2018 година во KIPO (Корејска канцеларија за интелектуална сопственост). Патентот беше одобрен во март 2019 година, по што специјалниот дизајн на смартфони, всушност, беше објавен на 11 јуни 2019 година.

Вклучени се 10 скици за патенти. Дното на уредот е целосно заоблено. Ова не само што му дава уникатен изглед на мобилниот телефон, туку и обезбедува дополнителна функционалност. Паметните телефони можат да се прошират како опсегот RAL. Ги знаете, опсегот на бои како оној на индустријата за бои.

Паметните телефони на Samsung ги имаат истите три дела на дисплеј, кои се чуваат едни под други. Надвор од главниот екран, можете да го расплетувате телефонот, така што имате два дела со иста висина на гледање.

За ова, метална шипка е прикачена на дното, во центарот на уредот, која ги спојува трите дела заедно. Корисниците можат да ги преместуваат овие делови лево или десно независно едни од други, оставајќи ви на различни екрани. Ова е многу посебен дизајн, куќиштето исто така изгледа многу тенко.

Практичната употреба на ова откритие е сè уште нејасно за мене. Сепак, се разбира, тоа е многу уникатен уред да се погледне. Без сомнение, таа е наменета да може да работи повеќе апликации рамо до рамо, исто така може да понуди додадена вредност на апликациите за игри.

Бидејќи патентот е поднесен од Samsung Display, не може да се извлечат заклучоци во врска со последователниот дизајн. На пример, не се видливи копчиња или фотоапарати освен приемникот. Задниот дел е многу мазен.

Ако Samsung Electronics навистина има намера да го развива овој дизајн понатаму – што според мене е невозможно – компанијата без сомнение ќе го обезбеди овој уникатен паметен телефон 3-во-1 со потребните компоненти, како што се камери, скенери за отпечатоци и др.

Никогаш порано не наидовме на вакви дизајни. LetsGoDigital минатиот месец извести за паметен телефон на Google што може да се склопи, ова е исто така уред со повеќе екрани. Сепак, овој уред може да се отвори како книга и се состои од неколку ‘страници’ или флексибилен дисплеј.