Новиот Doro 8080 го носи Android на „активни сениори“ со 5,7 инчи и однос 2: 1

Doro 8080 baru membawa Android ke "senior aktif" dengan 5,7 inci dan rasio 2: 1

Мобилните телефони за родители имаат тенденција скоро секогаш да бидат во позадина или денес, но технолошките експонати како ИФА во Берлин им овозможуваат да добијат публицитет за да тврдат дека постојат и дека исполнуваат исто толку или повеќе од другите модели во оптек Доро е еден од производителите Тие го притискаат овој вид терминал и пристигнаа нивните најнови креации.

Доро 8080 е нов Ова го донесува Android до сегмент на кој ретко се посетува, што самиот бренд го нарекува „активни сениори“. Паметен телефон со сите закони и некои интересни карактеристики што ќе бараат место за да се натпреваруваат со многу помалку паметни телефони, или да се борат со најагресивните по пазарни цени.

5,7 инчи 2: 1 со согласност боја

Доро 8080

Doro 8080 се движи, како што рековме, Android во своите црева. Овој паметен телефон дебитираше на пазарот со 2: 1 5,7 инчен екран кој има за цел да постигне подобар зафат за тоа. Кој би ни кажал пред неколку години 5,7 инчи тие ќе се сметаат за компактни телефони, но сегашната реалност утврдува дека е така.

Изградбата на Android е едноставна и со дизајн дизајниран да го олесни зафатот

Овој телефон има алуминиумска рамка и тело со заштита од дамки, покрај Драгонтрал да го направи поотпорен на паѓање и гребнатини. Задната боја е послушна, што мора да го олесни ракувањето. Доро 8080 има копчиња кои се доволно одвоени за да се отстранат компликациите и можната злоупотреба, а едно од нив е ограничено на враќање на нас на главниот екран со една чешма.

„Генерацијата на бејби бум има многу јасни идеи за тоа како сака да учествува во современиот дух и да комуницира со пријателите и семејството без да ослободува најдобра употреба на технолошки решенија. […] Со новиот паметен телефон „Доро 8080“, на оваа група на корисници им обезбедуваме високо квалитетни уреди кои ги исполнуваат овие барања “, рече Карл-Јохан Зетбергберг Будри, претседател и извршен директор на Доро АБ.

За жал, производителот сè уште нема обезбедено повеќе телефонски одлики што, како што може да се види во дизајнот, ги има задна камера, а не пред, покрај задниот читач на отпечатоци и предното копче Дома се наоѓа на дното на екранот. Willе обрнеме внимание на другите мобилни карактеристики кога ќе бидат објавени.

Новиот Doro 8080 Share го носи Android на „активни сениори“ со 5,7 инчи и однос 2: 1