Новиот Samsung Galaxy M30 ќе има батерија од 6000mAh

HD Tecnología

Иако потрошувачката на хардвер во паметните телефони продолжува да паѓа, сега повеќето производители сè уште вклучуваат мала батерија која ја носи секоја вечер. За среќа, разни брендови, особено во средната класа, почнуваат да инкорпорираат поголеми батерии, а сега Samsung продолжува да го напојува овој чекор со Galaxy M30 и неговата батерија 6000mAh, потврден во протекниот преглед.

Постојат гласини дека М20 може да ја вметне и оваа батерија 6000mAh и нема да биде изненадувачки ако се земе предвид дека M20 и M30 користат иста батерија 5000mAh. Тие исто така ќе имаат брзо полнење до 25W, така што не треба премногу време да ги наполниме нашите мобилни телефони.

Новиот Samsung Galaxy M30 ќе има батерија од 6000mAh 1

Што се однесува до другите филтрирани спецификации, М30 ќе користи Exynos 9610 и ќе има две конфигурации: 4 GB рам + 64 GB внатрешно складирање или 6 GB рам + 128 GB внатрешно складирање. Екранот ќе биде 6,4 ″ со резолуција од 1080 × 2400 (20: 9), со кривина од капка тип каде што предната камера е 16MP и ќе биде поставена отворот f / 2.0.

На задниот дел, M30 ќе има три конфигурации на фотоапаратите, со главен сензор од решетка од 48MP и f / 2.0, 8MP Ultra Wide Wide сензор со отвор f / 2.2 и сензор за длабочина од 5 MP, исто така со отвор f / 2.2.

Се очекува да бидат објавени во септември во Индија, а потоа ќе започнат со продажба на глобално ниво.

Што мислите за Samsung Galaxy M30? Дали ви се допаѓа идејата да започнете да гледате поголема батерија?

Извор: ТелефонАрена