Новите проблеми со услугата влијаат сега на Xbox Live

Новите проблеми со услугата влијаат сега на Xbox Live

Не е нормално да се сруши Xbox Live, иако во последно време повеќе отколку што сакаме. Услугите на Мајкрософт се продаваат како нешто иронично, и точно е и покрај тоа што во одредени услуги има неколку застанувања. Во моментов има нова грешка што влијае на социјалниот дел и Xbox Live и некои корисници почнуваат да ја доживуваат. Очигледно нема недостаток на поплаки преку социјалните мрежи.

Овој инцидент влијаеше на социјалниот дел, односно на сè што имаше врска со забави, пријатели и групи. Но, исто така и за правење на многу работи за тоа кои игри им оневозможува на некои корисници да најдат игра или најавување. Исто така, иако во помала мерка, ова влијае на уредувањето на делот на аватарот Xbox One.

Падот на услугата на Xbox Live

Ако сакате да дознаете како услугите на Microsoft без да ја напуштат конзолата, ви ја препорачуваме апликацијата Live Status достапна за Xbox One, што во основа го прави она што ни е кажано, статусот на услугата е поделен по оддел, без да ја оставаме нашата конзола. Достапно е преку формат UWP.

Ако не сакате да ја повлечете апликацијата, можете да ја посетите официјалната веб-страница на услугата, каде што ќе ви дадат можност да ве известат по пошта кога е повторно воспоставена.