Новото ажурирање на Google Duo носи режим на малку …

La nueva actualización de Google Duo trae el modo de poca luz 1

Новото ажурирање на Google Duo носи режим на слаба осветленост 1

Апликацијата за видео повици на Google Google Duo неодамна ги заврши своите три успешни години. Но, напорниот тим зад успехот на апликацијата се чини незапирлив. Google Duo е ажуриран со најновата верзија v60 и носи серија нови функции на апликацијата за милиони корисници на глобалниот пазар.

Според изворите, новото ажурирање на апликацијата за видео повик на Google, Google Duo додава нова опција за слаба осветленост на апликацијата. Новата функција со слаба осветленост ќе ја открие областа на слаба осветленост и автоматски ќе го прилагоди осветлувањето на апликацијата. Овој нов режим автоматски ќе го осветли лицето на примателот при слаба осветленост.

Гугл официјално објави соопштение за печатот во кое се споменува за новото ажурирање на својата апликација за видео повици. За луѓето кои живеат на место погодено од прекини на електрична енергија, ова ново ажурирање ќе работи како чуда за нив.

Ова е суштинска и многу корисна карактеристика за разговор со некој кој живее во различна временска зона. Доаѓа време кога треба да остварите видео повик со личност која живее во друга земја. Можете да ги повикате во секое време, дури и ако нема светло или слаба осветленост.

Новата опција за слаба осветленост на апликацијата ќе работи со условите на осветлување околу вас. Гигантот за пребарување не откри специфични барања за користење на оваа одлика на нивните телефони.

Некои експерти велат дека новото ажурирање ќе ви овозможи да ја зголемите осветленоста на екранот на вашиот мобилен уред кога открива слаба осветленост околу вас. Јасно можевме да видиме ново копче за ноќен режим на екранот. Ова е специјално копче за да се овозможи режим на слаба осветленост во апликацијата Google Duo. Кога ќе ја допрете оваа икона, осветленоста на вашиот мобилен телефон автоматски ќе се зголеми и другата личност ќе може јасно да го види вашето лице.

Официјалното претставување на новиот режим на слаба осветленост ќе започне за iOS и Android мобилната платформа почнувајќи од следната недела.

За најновите новости и технологии, инсталирајте Апликација TechnoCodex и следете нè натаму Фејсбук и Твитер. Исто така, ако ги сакате нашите напори, ве молиме размислете да ја споделите оваа приказна со вашите пријатели, ова ќе нè охрабри да ви донесеме повозбудливи ажурирања.