Ново за Инстаграм: променете го редоследот на гасови како Фејсбук

IGVT: Поставете видеа до 60 минути на Инстаграм

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Инстаграм ќе го оптимизира редоследот на изворите во стилот на Фејсбук. Тестовите на Инстаграм ги персонализираа Федерите како Фејсбук.

Инстаграм наскоро ќе го оптимизира редоследот на изворите во стилот на Фејсбук

Инстаграм е подготвен да лансира нов алгоритам за објавување

Во наредните месеци објавите нема да го следат хронолошкиот редослед, туку ќе бидат преправени по алгоритам заснован на „преференци“.

Инстаграм започна со тестирање на алгоритам што ќе ви овозможи да ги прилагодите доводите за да ги потенцирате најинтересните содржини за корисниците.

Лоши вести за сите корисници кои користат Инстаграм, познатата социјална мрежа посветена на споделување на нашите фотографии и нашите (кратки) видеа. одмори Инстаграм ќе го смени редоследот на приказ на дополнувањата објавени од луѓето што ги следиме. Точно како што се случува на Фејсбук, ние веќе нема да ги гледаме сликите и видеата по хронолошки редослед, но дисплејот ќе биде оптимизиран според навиките на корисниците.

Наскоро, всушност, Инстаграм ќе започне со персонализирани вести за информации за своите претплатници. Во пракса, исто како и натаму Фејсбук, Инстаграм тој автоматски ќе ни ги покаже фотографиите што тој ги смета за најинтересни за нас, криејќи ги некои од нив врз основа на параметрите поставени од програмерите.

Поточно, исто како што веќе се случува понатаму Фејсбук, компанијата ќе развие една специјален алгоритам тоа треба да ги сортира Известувањата со давање поголем приоритет на содржините за кои корисниците можат да бидат најзаинтересирани. Како што веќе видовме на Фејсбук, сепак, оваа стратегија не работи многу добро, со оглед на тоа што корисниците честопати ги пропуштаат постовите што би биле многу интересни.

Ова решение, веќе се користи во рамките на Фејсбук, нареди го Се хранат од претплатниците што ги истакнуваат пораките што можеби им се допаѓаат најмногу, но затоа многу корисници се незадоволни од оваа одлика на Фејсбук, затоа која е поентата да ја стартувате и на Инстаграм?

Вистина е дека Кевин Систром, ко-основач на Инстаграм, истакна како претплатниците губат 70% од објавите во рамките на своите извори, но зарем не е полесно да престанете да следите сметка на Инстаграм наместо да дозволите апликацијата автоматски да ги скрие своите објави? На овој начин, всушност, ризикуваме да изгубиме фотографии / видеа кои потенцијално би можеле да нè интересираат, но во реалноста апликацијата се крие за нас.

Со оваа нова стратегија Инстаграм има за цел да осигури дека 30% од содржината е навистина релевантна за вкусовите на корисниците но, како што веќе истакнав, апсолутно не сум убеден дека овој нов алгоритам може да работи и може да биде прифатен од корисниците.

Како за Фејсбук, исто така новиот алгоритам развиен од Инстаграм ќе користи систем на машинско учење да ги разберат вкусовите на претплатниците и да одберат кои објавувања да прикажуваат и кои да се кријат.

Тест на новиот алгоритам на Инстаграм ќе се спроведе во ограничен број корисници за да се провери дали решението реагира позитивно на очекувањата. Ако тестовите одат добро, новото управување со гасови ќе пристигне на глобално ниво.

Ако разбирам правилно, сепак, редоследот на фотографиите и видеата ќе се управува со нов алгоритам што ќе ги земе предвидхипотетички интерес за таа содржина, од однос со личноста кој го објави и дел кога беше објавено. Добрата работа е што, барем на почетокот, сите објавувања сè уште ќе бидат прикажани, но по различен редослед.

За секого fansубители на хронолошкиот ред (кој нема да ја земе добро оваа вест), само треба да се надевате на врска што некако ќе ви овозможи повторно да ја активирате, како што се случува со Фејсбук и Твитер.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!