Нов сензибилитет на контролорот, помош за дестинација и комбинирање на списоци со репродукција Дојдете на vn.40 Ажурирање на Fortnite

Нов сензибилитет на контролорот, помош за дестинација и комбинирање на списоци со репродукција Дојдете на vn.40 Ажурирање на Fortnite

Epic Games најави нови поставки за чувствителност на контролорот, нов систем за помош на контролорот за дестинации и The Combine Playlist.

V10.40 ажурирањето на Fortnite се очекува да слезе утре, 25 септември или четврток. Epic Games објави блог-пост што ја разложува чувствителноста на контролорот, заедно со новиот изборен екран.

Сега ќе има 10 награди за чувствителност или од кои играчите можат да изберат да се движат на екранот за напредни поставки за да ја прилагодат нивната чувствителност. Epic исто така има воведено нов систем за помош на контролорот за дестинации во ажурирањето v10.40.

Нов сензибилитет на контролорот, помош за дестинација и комбинирање на списоци со листи за репродукција кои доаѓаат во v10.40 ажурирање Fortnite 1

Исто така, ќе добиеме нова плејлиста наречена The Combine. Оваа плејлиста им овозможува на играчите да ги тестираат своите мускулни вештини и меморија. Играчите можат да вежбаат и да ги усовршат своите поставки и да ги загреат своите голови пред натпреварот. Плејлисти, исто така, ќе вклучуваат табли за да се натпреваруваат за најбрзо време против пријатели или други играчи.

Еве го целосниот пост на блогот:

Содржината продолжува под огласот

Со v10,40 се забележува зголемување на поставките за цел и помош на чувствителност за контролорот. Исто така, добиваме нова плејлиста наречена „Комбинатот“, каде можете да ги тестирате овие промени и да се натпреварувате за да бидете најбрзи за да го комплетирате предизвикот! Откријте ги сите детали за промените и дополнувањата подолу.

НОВО СВЕТНОСТА НА КОНТРОЛА

Чувствителноста на контролорот доби повторна работа и додаден е екран за нова опција. Сега има 10 претходно поставени чувствителни вредности или можете да се движите на екранот Advanced Advanced Settings за подлабоки алатки за прилагодување. Најдете подолу список на овие опции подолу:

Основна чувствителност
Чувствителност-Основни.png

 • Погледнете чувствителност: Колку брзо ротира вашиот дисплеј.
  • Зголемувањето направено за дијагоналата има за цел да го направи доследно без оглед на односот на хоризонтална / вертикална чувствителност.
 • Цел на чувствителност (ADS): Колку брзо се врти вашиот дисплеј додека снимате сцена (ADS).
 • Мултипликатор на чувствителност на режимот Build: Multipliers се применуваат за да се прикаже чувствителност кога се во режим на градење. Поставките помалку од 1,0 ќе ја намалат чувствителноста кога се во режим на градење. Поставките поголеми од 1,0 ќе ја зголемат чувствителноста кога се во режим на будење.
  • На пример, множителот build 3.0 значи дека ќе се смените три пати побрзо кога сте во режим на градење.
 • Уреди режим на мултипликатор на чувствителност: Мултипликатор што се применува за прикажување чувствителност кога е во режим за уредување. Поставките помалку од 1,0 ќе ја намалат чувствителноста кога се во режимот за уредување. Поставките поголеми од 1,0 ќе ја зголемат чувствителноста кога се во режимот за уредување.
 • Зголемени се максималните поставки за множителите на режимот Build и Edit.
  • Максимална: 5x
  • Стандардно: 1x
  • Минимална: .1х

Напредно – Видете чувствителност
LookSensibility-Advanced.png

 • Погледнете Хоризонтална брзина: Колку брзо вашиот екран се ротира лево и десно.
 • Погледнете ја Вертикалната брзина: Колку брзо вашиот екран се ротира нагоре и надолу.
 • Зголемено хоризонтално вртење: Се применува дополнителна брзина на вртење на лево / десно кога контролното стапче е целосно отклонето. Користењето на засилување овозможува побрзи вртења додека се задржува прецизност на дисплејот. Поставете на 0% за да го оневозможите хоризонталното подобрување.
 • Вклучување на вертикално засилување: Дополнителна брзина на вртење нагоре / надолу се применува кога контролното стапче е целосно отклонето. Користењето на засилување овозможува побрзи вртења додека се задржува прецизност на дисплејот. Поставете на 0% за да го оневозможите вертикалното подобрување.
 • Вклучување Време на засилување на рампата: Времето потребно за да се достигне брзината на засилување кога контролното стапче е целосно отклонето. Поставувањето од 0,0 секунди ќе предизвика нагонот веднаш да започне.
 • Веднаш засилување при градење: Активирајте ја оваа поставка за да го игнорирате времето на засилување на рампата кога е во режим на градење. Брзината на засилување ќе се активира веднаш кога стапчето е целосно отклонето додека е во режим на градење.

Чувствителност на Напредно – Цел подобар поглед (ADS)
ADSSensibility-Advanced.png

 • ADS Look Horizontal Speed: Колку брзо вашиот екран се ротира лево и десно додека гледате надолу.
 • ADS Look Vertical Speed: Колку брзо вашиот екран се ротира нагоре и надолу додека снимате сцени.
 • ADS Вклучување хоризонтално зголемување: Дополнителна брзина на вртење на лево / десно што се применува кога контролното стапче е целосно отклонето кога гледате надолу. Користењето на засилување овозможува побрзи вртења при одржување на прецизноста на дисплејот. Поставете на 0% за да го оневозможите хоризонталното подобрување.
 • ADS Вклучување на вертикална засилување: Дополнителна брзина на вртење нагоре / надолу што се применува кога контролното стапче е целосно отклонето кога гледате надолу. Користењето на засилување овозможува побрзи вртења додека се задржува прецизност на дисплејот. Поставете на 0% за да го оневозможите вертикалното подобрување.
 • ADS Turning Boost Ramp Time: Времето потребно за да се достигне брзината на влечење кога контролното стапче е целосно отклонето кога гледате надолу. Поставувањето од 0,0 секунди ќе предизвика нагонот веднаш да започне.

Напредно – чувствителност
Sensitive-Advanced.png

 • Видливо време на амортизација: Времето потребно за да се достигне очекуваната брзина на вртење на дисплејот по примената на почетниот влез во контролната стапка. Ова овозможува прилагодување на малиот изглед со допирање на стапчето. Поставете на 0,0 секунди за да го деактивирате амортизерот.
 • Погледнете ја кривата на влез: Определете како се обработува влезот од контролното стапче. Линеарно се користи суров влез за стап. Експоненцијални предизвикуваат помалите движења на стап да имаат помал ефект, овозможувајќи поголема прецизност.
 • Цели за помош на силата: Колку целта помага да се примени. Поставувањето 0% ќе ја оневозможи помошта за дестинација. Спуштањето на оваа поставка не се препорачува.

Додадовме и опција да се вратиме на старите контроли на „Наследството“ ако сакате.

НОВА КОНТРОЛНА ПОМОШ

Воведовме нов систем за помош на целите кој пресметува цели во просторот на екранот, кој овозможува поконзистентно чувство без оглед на опсегот на целта. Овој нов систем применува различни јаки на асистенција врз основа на целната оддалеченост од мрежницата. Аим Асистент сега следи неколку цели и ќе имплементира помош заснована на алгоритмот за пондерирање. Ова ќе помогне во ситуации кога новите цели можат да украдат помош од постојни цели. Ние, исто така, ја отстранивме можноста да користиме таргетирање на целта (ака “Лево активирање на спам”). Со подобрувањето на новата помош за цел, повеќе не чувствуваме потреба. И на крај, каросеријата сега се претвораат во црвена боја додека ги посочуваат непријателските цели што се во ефикасен опсег, кои се во секое време пред да се примени падот на штетата.

СОСТОЈБА

Ова е плејлистата The Combine, каде што можете да ги тестирате вашите мускулни вештини и меморија! Тука вашата цел е да го достигнете крајот што е можно побрзо, додека ги елиминирате сите цели на патот. Вежбајте со и прилагодете ги поставките, загревајте ги своите цели пред натпревар, или натпреварувајте за најбрзо време на таблата со водачи со пријатели или други играчи. Секоја табла обезбедува опции за сортирање на времиња врз основа на влезниот уред по ваш избор, без разлика дали е тастатура и глушец, контролер или допир. Споделете ги вашите најпопуларни времиња со нас на нашите социјални канали користејќи го хаштагот #FortniteCombine! Дали ќе бидете најбрзи? “

10BR_TheCombine_Social.jpg