Нокиа го откажа учеството во MWC 2020

Nokia membatalkan partisipasinya dalam MWC 2020 1

Нокиа штотуку потврди дека го откажува учеството на мобилниот светски конгрес 2020 по други големи компании како Sony, Amazon, Nvidia, NTT, Sprint, Facebook.Во соопштението за печатот, компанијата се заблагодари на ГСМА и на шпанската и на каталонската влада за организацијата, но тие имаа за цел да се повлечат од саемот по проценката на ризикот од вирусот на коронавирус.

Имајте на ум дека ова е Нокиа, дел од Финска поврзана со мрежи и системи, еден од најважните асистенти Сала 3 со повеќе од 3000 м2 површина (да не се меша со производителот на телефони HMD, кој има терминали на Nokia за терминали)

Самата компанија признава дека причината за откажувањето е поврзана со сзаштита на здравјето и благосостојбата на вработените и третите лица, истовремено признавајќи ги одговорностите со индустријата и нејзините клиенти:

Иако здравјето и безбедноста на вработените се наш апсолутен приоритет, ние исто така признаваме дека имаме одговорност кон нашата индустрија и клиенти. Со оглед на ова, го искористивме времето потребно за да ги процениме брзиот ситуации, да соработуваме со ГСМА и други заинтересирани страни, редовно да се консултираме со експерти и надворешни органи и да планираме управување со ризиците засновани врз различни сценарија. .

Заклучокот на процесот е дека веруваме дека мудра одлука е да го откажеме нашето учество на мобилниот светски конгрес. Би сакале да им се заблагодариме на ГСМА, владите на Кина и Шпанија, и на Генералитатот на Каталонија и многу други кои неуморно работеа да ги надминат предизвиците што ги поставува новиот вирус корона, и ја имаме нашата целосна поддршка додека напредуваат. .

Се разбира, и покрај тоа што компанијата најави откажување на настанот, вклучувајќи состаноци со клиенти и заинтересирани страни во Барселона, од Нокиа планираат да се сретнат директно со нивните клиенти и заинтересирани страни. преку серија настани „Nokia Live“ имаа намера да ги покажат своите производи и да промовираат програмирање за MWC 2020.

Од своја страна, Дојче Телеком, исто така, објави дека исто така го откажала учеството во MWC 2020 за да го заштити здравјето на своите вработени.

👇 Повеќе на Хипертекст