Нокиа 7,2 го посети Geekbench; напојува со Snapdragon 660

 Нокиа 7,2 го посети Geekbench;  напојува со Snapdragon 660

Nokia 7.2 е паметен телефон од средна класа што ќе биде лансиран овој месец во Кина и глобално издавање на IFA во септември.

Пред официјалното отворање, телефонски се гледаше во Гикбенк. Резултатите од репер ги откриваат клучните детали за спецификациите, вклучително и процесорот.

Уредот беше наречен „HMD Global Nokia 7.2“. Работи Android 9 и има 6 GB RAM меморија. Треба да има и други варијанти на RAM меморија, но ова мора да биде највисока конфигурација. Нејзиниот претходник, Nokia 7.1 го објави во 3 GB RAM и 6 GB RAM варијанти.

Geekbench не го спомена процесорот бидејќи матичната плоча рече „Daredevil“ што е името на кодот на мобилниот телефон. Сепак, основната фреквенција е 1,84GHz. Го споредуваме со другите уреди што се споредуваат и чипсет што ја има истата основна фреквенција е Snapdragon 660.

Значи, да, Nokia 7.2 ќе дојде со Snapdragon 660 процесор како што беше претходно објавено. Ова е разумна надградба со оглед на тоа што Nokia 7.1 е придвижуван од процесор Snapdragon 636. Уредот постигна 1.604 поени во еден основен тест и 5.821 поени во повеќесуштински тест. Тие се слични на резултатот Redmi Note 7 кој го напојува истиот чипсет.

За Nokia 7.2 се вели дека има три задни камери кои се распоредени во кружно куќиште. Конфигурацијата на фотоапаратот е непозната, но се надеваме дека ќе имаат леќи ZEISS. Мобилните телефони исто така мора да имаат FHD + екран и скенер за отпечатоци од прст поставен на задниот дел. Исто така, мора да работи со Android

(Извор, преку)

СЛЕДНО: ХМД Глобал го најавува присуството на ИФА Берлин; очекувајте нов телефон