Носталгија и допир на Близначки врвови – атипичен еп од Легендата на Зелда: Будење на врската за Nintendo Switch

Nostalgia y toques de Twin Peaks – La atípica epopeya de The Legend of Zelda: Link’s Awakening para Nintendo Switch

Носталгија и допир на „Близначки врвови“ – атипичен еп од Легендата на Зелда: Будење на врската за прекинувачот Нинтендо. Откријте ја мистеријата на островот Кохолинт во една од најпознатите и највлијателните сага на Зелда, идеална почетна точка за започнување и учење од прва рака на потеклото на сагата, сега на Nintendo Switch.

Кога во 1993 година беше подготвено започнувањето на четвртата сага Легендата на ЗелдаКреациите на Шигеру Мијамото и Такаши Тезука станаа едно од најистакнатите. Никој не би замислил во тој момент дека Линк ќе се смени толку многу што се чинеше како Легендата на Зелда: Здив на дивината (Nintendo Switch, 2017), и иако најголемата еволуција на сагата е популарно поврзана Легендата на Зелда: Окарина на времето (Нинтендо 64, 1998), се живееше вистинското будење на врската Легендата на Зелда: Будење на врската (Game Boy, 1993), со кое може да се оживее римејк што ќе биде достапно почнувајќи од 20 септември специјално за Nintendo Switch.

Легендата на Зелда: Будење на врската Ова е невообичаената Зелда. За почеток, затоа што тука нема ќерка на Зелда! Креаторите на оригиналната игра го сметаат овој развој како воннаставна активност, вежби за релаксација со поголема креативна слобода и затоа можеме да најдеме чудни детали како Goombas, Chomp Chains и Piranha Plants од оваа серија. Супер Марио, Непријатели со одредени сличности со Кирби, па дури и Вил Рајт, креатор SimCity, како соседен остров.

Оригиналниот развој го водеше Такаши Тезука Имам неколку млади таленти што ми се допаѓаат Кенсуке Танабе и Јошијаки Коизуми, и обидот да се направи повеќе необична креација направи голема разлика во оваа приказна: Легендата на Зелда: Будење на врската Тоа беше првиот наслов во серијата што раскажа приказна надвор од патувањето на херојот. Аранжманите, островските жители и последователите на мистерии го обликуваат она што сега е една од најпознатите испораки. И тука има многу благодарност … Дејвид Линч?

Во тоа време, телевизиската серија Близначки врвови Беше многу популарно, а Тезука сакаше да земе нешто слично на она што публиката живееше во градот со видео игри. „Кога сме заедно Будење на врскатаСакам да направам нешто слично, во релативно мал обем, така што ќе биде полесно да се разбере, но со многу длабок карактер и непогрешливо. “* Чудна атмосфера, чувство на исклучување со реалноста, збунувачки дијалог со соседите и Кој знае дали бувовите што водат врски и статуи кои шепоти индиции можат да бидат упатувања на популарните феномени создадени од Дејвид Линч и Марк Фрост. Како изгледа був?

Секој жител на островот Коолинт е уникатен и бизарен, намерно направен да ги натера сите да изгледаат сомнителни, а многумина се дел од главниот синџир на помош при развивање на игра базирана на ‘приказна за слама мелење’, која потоа влијае на нешто иконосно, како што е добивање на мечот Биггорон преку јајце клетки во Легендата на Зелда: Окарина на времето.

Легендата на Зелда: Будење на врската Ова не е само специјална испорака. Ова е класична рата, вообичаено наречена „Zelda 2D“, каде што употребата на Зенит перспектива и истражувањето и загатките во авионот прават разлика. Оваа верзија за Nintendo Switch Ова не е само оригиналната игра што е донесена на новата конзола, туку визуелниот дел е целосно реновиран и прилагоден на висока дефиниција, покажувајќи ги аспектите како неодолив минијатурен модел.

Поминување од 26 години и скок кон нови конзоли, исто така, овозможува нова функционалност, како што се движења од 360 °, повеќе копчиња посветени на акции како што се мечеви, штитови и трчање чизми од Пегасус и подобрувања во мапите за игри, достапни во секое време и со опција за посочување и обележете интересни точки. Дополнително, вклучени се зандани во боја, изборен предизвик од проширената верзија на оригиналната игра за Game Boy Color: Legend of Zelda: Link’s Awakening DX.

За да се разбуди ветерната риба и да се ослободи целиот остров Коолинт од проклетството, Линк мораше да пронајде осум сирени инструменти заштитени од „Кошмар“ што ги презедоа занданите. Меѓу нив, најкласичната магија на Зелда ќе ве натера да истражувате на секој агол на островот, откривајќи ги сите свои тајни и собирате скриени контејнери за срце и конки што ќе ги зголемат шансите за успех на херојот.

Постојат многу тајни и збирки додадени во врска со оригиналната испорака, па дури и повеќето ветерани ќе се соочат со нови предизвици. Како да не беше доволно, играта вклучува од самиот почеток опцијата да се игра во Hero Mode, повисоко ниво на потешкотии кога врската двојно го оштетува, а исцелителните предмети се многу поретки.

Легендата на Зелда: Будење на врската за Nintendo Switch Исто така има и производител на зандана. Комбинирајте различни типови простории со загатки, непријатели и богатства за да се испробате себеси со предизвиците на неограничените можности или да ги тестирате вашите пријатели! Оваа игра е исто така компатибилна со Амибо лик во сагата Легендата на Зелда дека покрај отворањето на нови специјални простории за производство на подруми, тие овозможуваат зачувување на подрумите за нивно пренесување во друг Nintendo Switch. Новата фигура Амибо од Линк Легендата на Зелда: Будење на врската** (достапно од 20.09.), исто така ви овозможува да добиете панел со ефект на Темната врска.

Откријте ја магијата на една од најпознатите рати на Сагата Легендата на Зелда со пристигнување Легендата на Зелда: Будење на врската за Nintendo Switch, на 20 септември. Одлична почетна точка да се започне во сага или нов чекор да се живее поинаку, што можете да го играте како и каде го сакате во сите семејни модели Nintendo Switch, исто така во новата Nintendo Switch Lite, исто така достапен од 20 септември.