Објавен Денот на заедницата Pokemon Go, во кој беше претставен Трапинч

Hari Komunitas Pokemon Go Oktober diumumkan menampilkan Trapinch 1

Одбележан е Денот на заедницата Pokemon Go, на кој беше претставен Трапинч 1


Одбележан е Денот на заедницата Pokemon Go, на кој беше претставен Трапинч 1

Неодамна заврши Денот на заедницата „Покемон Го“, вести што ги објавивме во посебна статија. Инвеститорот Pokemon Go не потроши време да објави детали за градите на следниот настан. Според дефектот, Денот на заедницата Pokemon Go октомври е закажан за сабота, 12 октомври 2019 година. Како и со секој ден на Заедницата, играчите кои учествуваат во октомври Ден на заедницата ќе имаат можност да го фатат Покемон од Руби и Сафир, Трапинч.

Денот на заедницата во септември беше лансиран порано од предвиденото време, а следниот настан, октомври, се чини дека следува по истата трага.

Трапинч ќе се појавува почесто за играчите да се фатат за време на овој настан. Уште повеќе, Shiny Pokemon Go Trapinch исто така често ќе се појавува за време на Октомвриските настани на заедницата.

Од друга страна, ако некој играч успее да го развие Покемон Ант Пит до последната форма, Флегон, Покемонот ќе биде предмет да научи специјални движења со специјални настани.

Иако развивачот на „Ниантик“ напомена дека „Покемонс“ ќе бидат опремени со нови чекори, сè уште не е сигурна каква битка ќе се одржи.

Покрај фаќањето повеќе трапинзи, Ниантиќ ќе понуди и неколку други парови за време на настанот. Играчите ќе имаат можност да добијат тројно поголема количина на XP кога Покемон е фатен за време на настанот. Покрај тоа, секој привлечен модул ќе трае три часа наместо вообичаените 30 минути.

Денот на заедницата Pokemon Go Trapinch Октомври ќе се одржи од 11:00 до 14:00 часот. локално време. На маргините, Pokemon Gen 5 прв пат дебитираше на Pokemon Go како дел од последниот сет на Ultra Bonus игри за мобилни телефони. Инвеститорот на Niantic додаде и ставка наречена Unova Stone која се користеше за развој на одредени видови чудовишта Gen 5.