Објавен месец на објавување за Yooka-Laylee и Impossible Lair

Only Single Player

Пред целосно откривање на Gamescom, се појавија повеќе детали за претстојниот Sci-fi стрелач за дезинтеграција на прва личност во Sco-Fi.

Зборувајте во најновиот број Еџ, креативниот директор Маркус Лето зборува за инспирацијата зад играта. Поранешниот развивач на „Бунџи“, исто така, објасни како ќе функционира игра во Disintegration и што можат да очекуваат играчите.

Според Лето, Дезинтеграцијата го започнала животот како еден вид духовен наследник на друга игра на Бунги, Мит.

Тоа значи дека без оглед на истата естетска игра како играта што беше споделена со Хало, таа ќе има повеќе тактичко чувство. Играчите, кои управуваат возило познато како гравитација, ќе можат да нарачаат единици на НПЦ за време на битката на пример: „Начинот на кој ја развивме оваа игра ве смета за пилот, гравицикл како десна рака и вашата екипа на земја лево“, рече Лето.

Траејќи околу 150 години во иднина, во оваа приказна ќе се појават играчи кои контролираат човекот кој го интегрирал умот во роботската рамка. Овој нов и контроверзен процес доведе до граѓанска војна во човештвото. По краткиот конфликт, интегрираната трка во Рој се претстави себеси како доминантна сила.

Дезинтеграцијата за прв пат беше објавена во јули 2019 година. Кратка 10-часовна кампања ќе биде прикажана во почетната ноќ на Gamescom. V1 Interactive сè уште не го потврди датумот на издавање или платформата.

За повеќе информации за светот на игри со еден играч, не заборавајте да го следите OnlySP активно Фејсбук, Твитер, и YouTube. Исто така, проверете дали ќе се придружите на дискусијата на Сервер за спорови во заедницата.