Објавувањето на Stalker Online на Steam во есента 2019 година, бета верзијата е достапна за преземање

Објавувањето на Stalker Online на Steam во есента 2019 година, бета верзијата е достапна за преземање

Mobile Technologies го објави претстојниот отворен свет MMO Stalker Online. Инспириран од филмот „Сталкер“ од 1979 година Андреј Тарковски и класичната игра „Сталкер“, Сталкер Интернет се одвива во светот на зоната каде „славните денови на човештвото веќе одамна се изгубени, на секој агол има оскудни ресурси и опасност” Stalker Online ќе биде објавена на Steam во есента 2019 година.

Одликувајќи се со широк отворен свет, Сталкер Интернет претставува тивок пејзаж со постсоветска архитектура од 90-тите години. Играчите мора да ги истражат далекусежните области на зоната, ако сакаат да ја разоткријат мистеријата и да соберат вредни материјали за да го обезбедат својот опстанок.

Со вклучување на елементи на RPG, играчите ќе стекнат искуство и ќе развијат вештини засновани на посакуваниот стил на игра, ќе ја научат работата и ќе се вклучат во слободна трговија со други играчи. Покрај тоа, Stalker Online има реални оружја и опрема, кои можат да ги надградат играчите според нивните желби. Играчите исто така ќе можат да добијат репутација со различни фракции на играта, како и да изберат да се групираат со други или да поминат низ светот без милост само. Понатаму, играчите ќе имаат опција да градат своја база.

Иако „Сталкер Интернет“ ќе дојде на „Steam“ подоцна оваа година, играчите веќе можат да започнат да го играат тоа. Сè што треба да направите е да ја посетите официјалната веб-страница и да ја преземете бета-клиентот.

Конечно, можете да ги најдете подолу главните карактеристики на играта.

Клучни карактеристики на интернет-страниците
  • Масивен отворен свет
  • Светот за рекреација на поранешниот Советски Сојуз
  • Точна постсоветска архитектура
  • Реално оружје и опрема
  • RPG елементи со искуство, вештини и професионални системи
  • Економија што ја водат играчи со отворен трговски систем
  • Преживејте во сурова и оддалечена околина
  • Соочувајќи се со мутанти и аномалии
  • Решете ја мистеријата за зоната
  • Интеракција и групно со други играчи или борба против други за вредни материјали

Уживајте!