Оваа апликација го прави паметниот телефон погоден за луѓе …

F
41: „„ „„ „„ „„ „„ „„ „

Оваа апликација го прави паметниот телефон погоден за постари лица 1

Продолжени текстови и големи копчиња за сите основни функции на вашиот телефон.

Оваа апликација го прави паметниот телефон погоден за постари лица, деца и лица со очни заболувања, проблеми со моторот или за правно слепи лица. Користењето на оштетен вид и технички предизвик, корисниците можат да го користат едноставниот, лесен за читање интерфејс со леснотија. Нема страв од грешки благодарение на навигацијата без стрес.

Добитник е на наградите Водафон за паметни пристапности
41 јазици: арапски, азербејџански, бугарски, кинески (поедноставен и традиционален), хрватски, чешки, дански, холандски, естонски, фински, француски, германски, грчки, хебрејски, хинди, унгарски, индонезиски, италијански, јапонски, корејски, латвиски, Литвански, малезиски, норвешки, персиски, полски, португалски, бразилски португалски, романски, руски, српски, словачки, словенечки, шпански, шведски, тајландски, турски, украински, виетнамски

Некои совети

Како да ги проширам иконите на моите апликации за Android?

Само одете до вашите поставки, изберете “Екран”, кликнете на “Напредно” и допрете на “Големина на екранот”. Од тука можешикони за проширувањеили помал отколку што обично се.

Како да ја сменам големината на фонтот во апликациите?

Како да направите текст, апликации и други предмети да бидат поголеми во Windows 10

  1. Можете да го зголемите текстот и другите работи како икони во Windows 10.…
  2. Користете го лизгачот за промена на големината на текстот, апликацијата и другите елементи. …
  3. Допрете или кликнете на копчето Примени. …
  4. Променете ја само големината на текстот. …
  5. Скролувајте надолу и потчукнете или кликнете Напредна големина на текст и други предмети.

Како да ја смените големината на фонтот на Android?

ДОпроменауредотголемина на фонтот, отворете ја апликацијата Settings и побарајте ја делот Show или Customize. Оттаму, изберете го “Големина на фонтот“И изберетеголемина на фонтотсакате да го користите Процесот варира малку во зависност од уредот што го користите.

Како да го смените текстот на Андроид?

Во прикажаната листа, допрете ја иконата Settings. Од прозорецот Поставки, во левиот дел, допрете ја опцијата Show. Од десниот панел, подИзвордел, допрете гоИзворИзбор на стил. На отвореноИзворпрозорец со стил, допрете за да го изберете соодветното радио копче за да го поставите посакуванотоизворстил.