Оваа експлоатација пасивно генерира штитови со употреба на Запер стапица на малопродажен ред

Fortnite v10.10 Patch Notes: Zombies di Retail dan No BRUTE Nerf 1

Дали сакате да создадете пасивни штитови за време на натпревар? Сè што ви треба е Zapper Trap во Retail Row за оваа експлоатација на Fortnite.

Внесувањето на штитот на Fortnite е еден од најпознатите непостојани делови на играта. Еден натпревар, ќе имате повеќе лековити предмети отколку што можете да носите, а следниот ќе се борите да најдете завои во текот на целата игра.

Нови експлоатации откриени од стриминг Исцрпувачки ви овозможува да добиете штит во текот на целата игра со помош на Заперски стапици на малопродажен ред.

Сè што треба да сторите е да поставите неколку Замперски стапици во близина на обелиск во малопродажба и да им дозволите да убиваат зомби додека играте.

Најдов начин да се добие Неограничен штит кога играте (експлоатира?) од r / FortNiteBR

Од клипот можете да видите дека зомбите ќе продолжат да мрестираат, да умрат и да произведуваат штитови за играчи.

Зомбите нема да ја нападнат структурата, освен ако нема играчи во близина, па стапицата ќе продолжи да крлежи за остатокот од натпреварот.

Не е јасно што еп може да направи за да се надмине овој проблем надвор од стапицата на Запер. Можеби ќе можат да ја променат агресијата на Зомби за да ги нападнат стапиците, но ова може да предизвика прилично голема главоболка на Лауншпад.

Следете не на Твитер @FortniteTracker За повеќе вести од Fortnite.