Оваа недела на апликација: Преглед на Халид

Aplikasi minggu ini: Ulasan halide 1

Оваа недела апликација: Прегледајте го халид 1

Повеќе тактилните аспекти на искуството со Халид се обидуваат да се прошират на прегледи со фотографии, но апликацијата е малку затегната од самиот iOS. Јасна инспирација на Тиндер, со тоа што бркате еден начин да обележите фотографија како омилена, а во друга насока да ја отфрлите. Но, протокот е прекинат со дијалог за потврда за секој обид за отстранување.

Друг мал недостаток е акциониот панел. ИСО и белата рамнотежа демнат внатре, но нешто тешко за пристап. Дополнително, преземањето на понатамошно дејствување бара пречки од горниот дел на екранот, што ненамерно може да го активира Денес прегледот. (Исто така, можете да ја напуштите лентата во секое време, но тоа го нарушува дисплејот.) Компромисот за последниот проблем е барем обезбеден ако можете да имате две омилени копчиња за акција на екранот во секое време.

Всушност, ова е мала промашување, бидејќи Халид е широко успешен во она што сака да го постигне. Се појавува како премија апликација – труд на убовта. И истакнува дека успешните апликации не се за извршување на секоја можна функција или за чиста функционалност; наместо тоа, станува збор за тоа како да се користи и како се чувствува.

Халид е достапен за iPhone.