Ова е аниме мод за Freeman: Guerrilla Warfare што го баравте

Ова е аниме мод за Freeman: Guerrilla Warfare што го баравте

Можеби се сеќавате дека во декември, KK Game Studio започна со поддршка на работилницата за пареа за Фримен: Guerrilla Warfare, неговиот стрелец во стилот на Mount & Blade. Студиото сега го објави и вториот официјален мод, и се работи за одличен аниме девојче, кој беше во искушение кога најави поддршка за мод.

Овој мод, едноставно наречен AnimeMod, оди далеку над основниот модел за размена што може да очекувате. AnimeMod ги воведува сите нови воини (сега сите тие се аниме девојки), нови фракции, нови интерфејси, нови артикли, па дури и целата нова музика. Оваа игра изгледа многу поинаку, со розова и сина боја во прав и светла, пастелна и сивата ќелија до бојното поле.

Наместо да се борите со група платеници во балаклава, сега треба да изградите група борци за да се соочите со Акуто Сестринството, борбата помеѓу паѓањето на цвеќињата на црешата и градската тврдина надвор од идовите.

Дури има и креиран креатор на карактер, кој ви овозможува да ги прилагодите стилот на косата и бојата на косата, обликот на очите и бојата и да изберете помеѓу неколку настапи за шминка. Студиото додаде и многу детална облека, исто така, што го прави овој бесплатен бонус кој е прилично ефтин од студиото што ја создаде играта.

Еве малку воведно видео за mod:

Снимката на ЈуТјуб

Запомнете дека додека AnimeMod е целосен ремонт на Фримен: Герила Војување, вашата работа е сè уште да ги сруши сите ваши непријатели и да ја преземе земјата. Досега, барем, остана недопрена.

За да ја преземете AnimeMod, можете да отидете на страницата Steam Workshop и само да кликнете на “претплати” – Steam автоматски ќе се справи со инсталацијата. Или, можете да го инсталирате рачно со преземање на тоа од ModDB или Nexus Mods.