Ова е втор телефон на „Моторола“ што се ажурира на Android 10

Ini adalah ponsel Motorola kedua yang diperbarui ke Android 10

И покрај тоа Моторола Ова изгуби малку насока во однос на политиката за обнова, која во тоа време ја издвојуваше од останатите производители, тоа не значи дека компанијата не е посветена да го ажурира својот најнов телефон до најновата верзија на Android, добро, започна со ажурирање на еден од најпопуларните модели на пазарот.

Мото Г7 Плус започна да прима
Андроид 10

Тој Мото Г7 Плус Тоа беше мобилен телефон кој беше воведен во февруари 2019 година, и иако Г8 пристигна и во 2019 година, семејството Г е едно од најуспешните за „Моторола“ во целиот свет, всушност, таа е една од најпродаваните серии во Мексико.

Очигледно, првите корисници кои добиле ажурирања се во Бразил и Индија, кои се двата најважни пазари за „Моторола“, па затоа кругот на ажурирања најверојатно ќе се одржи во други земји од Латинска Америка.

Ова е втор телефон на „Моторола“ што се ажурира на Android 10 1

Факт, тоа Motorola One Vision Исто така, започна круг на обновување во Бразил, а од таму се прошири и на други пазари.

Контактиравме со „Моторола“ за да добиеме официјални информации за овој проблем, меѓутоа, засега нема детали за ажурирања во нашата земја, така што корисниците кои добиваат ажурирања мора да доаѓаат од опрема купена од онлајн продавници, како и обично. Тие доаѓаат од други пазари.

Што е ново носи Android 10

Доколку сакате да знаете повеќе за новостите што доаѓаат со Android 10, еве ви оставаме видео со најважните карактеристики, затоа што во случајот со Motorola компанијата обично не менува многу аспекти на системот во споредба со верзијата на Google, како и подобрувања во Moto Action и навигација движењата, другите функции ќе бидат повеќе внатрешни и помалку видливи, но затоа сеуште се привлечни.

Bit Unocero – Андроид 10

Дознајте ги предностите и недостатоците на # Android10.

Објавено од unocero.com во вторник, 10.09 2019 година

Овој запис е втор телефон на „Моторола“ кој беше ажуриран на „Андроид 10“ кој прв пат беше објавен на „Уноцеро“: Специјалист за технологија и дигитален животен стил.