Ова е живот! Епл Знак на неуспех се појави минатата недела не значи дека додатокот е мртов

It

Во текот на летото, постојат некои шпекулации дека Apple ќе издаде нов додаток наречен Apple Tag, кој може да биде прикачен на важни артикли преку синџири за клучеви. Самата ознака, наводно, е заокружена со логото на Apple во средина. Дека Apple ознака (име на код B389) треба да функционира заедно со ажурираната апликација My Find за да им помогне на корисниците да најдат непроменети предмети поврзани со синџири на клучеви. Додека многумина сметаат дека Apple Tag ќе биде воведен за време на настанот на нов производ на 10 септември, тоа не е случај. Но, тоа не значи дека додатокот за следење е мртов. Во четвртокот, MacRumors даде неколку слики од екранот што ги доби не само што покажа како работи Apple Tag, туку и ни остави чувство дека проектот е жив и добар и може да се објави во блиска иднина.

Apple Tag, наводно, ќе изгледа вака и ќе прикаже отстранлива батерија

Сликата на екранот прикажува нова картичка со ставки во Пронајди ја апликацијата која ќе се отвори за да се открие мапа на горниот дел од екранот со елементи поврзани со корисниците на Apple ID на дното. Ова јазиче ќе се користи од страна на предмети за пронаоѓање со додатоци на Apple Tag. Ако е изгубена ставка поврзана со Apple Tag, корисниците можат да одат во Пронајди ја апликацијата Мој и да вклучат аларм за да му помогнат да ја пронајде. Кога корисниците на iPhone се оддалечуваат од обележаните предмети, известување ќе се појави како предупредување. Безбедната зона ќе им овозможи на корисниците да поставуваат предмети во одредени области без да се појавуваат известувања, а локацијата на одредени предмети може да се сподели со пријателите и членовите на семејството.

Apple Tag може да го користи новиот ултра широкопојасен U1 чип кој се наоѓа во новите модели на iPhone

Со Apple Tag, корисниците можат да добијат помош при пронаоѓање на предмети што недостасуваат од голема заедница на корисници на iPhone. Ако предметот прикачен на Apple Tag недостасува, ознаката може да се внесе во „Изгубен режим“. Ова ќе им овозможи на другите корисници на iPhone кои ја наоѓаат оваа марка „Епл“ да откријат кој е сопственикот и да го контактираат сопственикот преку телефон или текст. Исто така, се чини дека некои аспекти на Зголемената реалност ќе бидат вклучени во додатокот за следење. 3Д слики со црвени балони и 2Д слики од балони од портокал можат да се користат за наоѓање на предмети. Серијата кодови што се наоѓаат во апликацијата Find My вели: „Одете неколку метри и преместете го вашиот iPhone горе-долу додека не се појави балон“. Другите жици откриваат дека Apple Tag ќе има отстранлива батерија и предупредување дека слабата батерија ќе предизвика ознаката да ја испрати својата локација веднаш пред да умре батеријата.

Ова е живот! Епл Знак на неуспех се појави минатата недела не значи дека додатокот е мртов

Ден пред настанот за нов производ на Apple минатата недела, во извештајот се споменува нов копроцесор наречен R1. Чипот, наводно, бил сместен во нов iPhone и е дизајниран да работи со iPhone Apple Apple. Додека второто никогаш не се појавуваше минатата недела во театарот Стив Jobsобс, и немаше споменување на R1 процесорите на настанот, трите нови iPhone телефони се секој опремен со U1 чип што користи технологија позната како ултра широкопојасен интернет, или UWB. U1 испраќа краток радио сигнал во режимот Time of Flight за мерење на растојанието помеѓу iPhone и тракерот како Apple Marking. Апликацијата за патент поднесена од „Епл“ вклучува илустрација што покажува како U1 чипот може да се користи за пронаоѓање на куче облечено во Apple Tracker, слично на ознаката на јаката. Маркетинг извршен директор во компанија наречена Декававе, која беше вклучена во UWB, рече дека технологијата може да ја одреди локацијата на обележаните артикли на четири инчи.

3Д црвени балони и 2Д портокалови балони можат да ви помогнат да пронајдете предмети прикачени на „Епл Тагови“ - Alив! Епл Знак на неуспех се појави минатата недела не значи дека додатокот е мртов

3Д црвени балони и балони со 2Д портокалови можат да ви помогнат да пронајдете предмети прикачени на Apple Marking