Ова е начинот на кој камерата работи шпионирајќи го АМЛО

Ini adalah cara kerja kamera yang memata-matai AMLO

Во просторијата за состаноци, која порано беше трпезарија на Националната палата, беше пронајдена мала видео камера што можеше намерно да се смести таму за да ги слуша и да снима разговори со бизнисменот и гувернер на претседателот Андрес Мануел Лопез Обрадор. Според самиот претседател, кој го лансирал уредот утрово, камерата е пронајдена додека во овој момент се вршат работи за чистење; Сепак Тој отфрли дека неговата влада е во опасност, затоа што тие никогаш не зборуваа за прашања што требаше да се чуваат во тајност.

Лопез Обрадор не открива одлични детали за уредот освен тоа, како што најавуваат неговите специјалисти, уредот мора да се исклучува од време на време за да преземете информации. Тие исто така не се сигурни колку долго е таму, но велат дека тоа работи. Иако не знаеме точно која технологија ја користат шпионските камкордери на Националната палата, Веројатно станува збор за IP-камера што може дури и лесно да се добие преку онлајн продавници.

(Фото: РЗАТУ / Амазон)

Камерата е претставена од Лопез Обрадор Ова е многу слично на RZATU што го најдовме е достапен на Амазон по прифатлива цена од 38 долари (околу 760 пезоси). Камерата има резолуција од 1080P и капацитет на складирање до 32 GB, но неговите две најважни карактеристики (што можат да го претворат во многу ефикасно шпионско оружје) се: неговата способност да се активира кога ќе открие движење и останува поврзана со неа преку Wi-Fi мрежа. Камерата испраќа или снима слики директно директно од каде било. Оваа класа на уреди обично користи чип за компресија што се користи за пренесување на слики на Интернет.

Камера, преку а апликација компатибилен дури и со терминали со Android и iOS, може да остане поврзан со кој било телефон или компјутер, како што е прикажано на следната слика на производителот:

Шпионска камера на АМЛО(Фото: РЗАТУ / Амазон)

Се надевам дека наскоро нема да видиме низа опасни цртежи на Андрес Мануел Лопез Обрадор.