Ова е Samsung Galaxy S10 кој работи со Android 10 и …

Ова е Samsung Galaxy S10 кој работи со Android 10 и ...

Многу рано се појавува видео на Galaxy S10 Plus со тест фирмвер на Android 10 со One UI на Samsung 2.0. Се додека навистина е, и се чини дека е, ова е прв поглед на новиот софтвер, кој ќе биде достапен само за неколку месеци. Galaxy S10 се појавува.

Samsung Galaxy S10 со Android 10 и 2,0 кориснички интерфејс

Galaxy S10 со Android 10 и кориснички интерфејс со видео 2.0

Дека Galaxy S10 е првиот телефон на Samsung кој наскоро ќе се ажурира на Android 10 за долго време. Исто така беше познато дека новиот софтвер е во функција, и дека ова со верзија 2.0 доаѓа од интерфејсот One UI на Samsung не е ни изненадување. Изненадувачки е што сето ова веќе може да се види во видео.

YouTuber Dudu Rocha некако успеа да добие рана верзија на Galaxy Firmware S10 кој работи со Android 10 и 2,0 кориснички интерфејс. Фирмверот со број на верзија G975FXXU3BSH4 има неодамнешен датум на градење од 12 август и се чини дека е реален во однос на нумерирањето.

Во видеото конечно гледаме релативно суптилни иновации. Контролата на гестовите што се користи во Android 9 беше додадена со проширување на Android 10. Може да се забележат мали промени: часовник што е на друго место, различен распоред на менито тука и таму, и нови опции за безбедност и приватност на Android 10. тие се вклучени во верзијата на софтверот Samsung. Сепак, најинтересните измени имаат помалку врска со Андроид 10.

Видеото го вклучува Врска до Виндоус и вклучени Снимач на екран готово, веќе во 1.5 кориснички интерфејс седнете Ова се нови карактеристики на Galaxy Note 10 кои очигледно подоцна доаѓа и серијата Galaxy S10. Интересно е што, на S10 кој работи на Android 10 му недостасува исклучување и опциите за рестартирање на Note 10 се во право на екранот за известувања.

Затоа, на видео, на португалски јазик, Роча го споредува новиот интерфејс со Android 9 на Galaxy S9, така што можете да ги видите и двете верзии на One UI рамо до рамо. Исто така е јасно дека софтверот прикажан овде е сè уште во рана фаза на развој. Многу може да се сменат, додадат или отстранат, пред конечно да пристигне ажурирањето на крајот на годината, моделите на Galaxy S10.

Кога сте во вас Galaxy S10?

Тоа нè доведува до клучното прашање: кога ќе може да го активира Android 10 и One UI? 2,0 за вас Galaxy Wait S10? Одговорот е познат: ќе потрае некое време. Ако Samsung направи сè како минатата година со ажурирање на Android 9 за Galaxy S9, тогаш можете да го очекувате следново.

Јужнокорејците повторно го најавуваат можниот кориснички интерфејс 2.0 Конференција за развивачи на Samsung, што се одржува во Сан Хозе на 29 и 30 октомври. Наскоро по започнувањето на програмата за бета тестирање, каде што може да учествуваат ограничен број корисници на Galaxy S10. За жал, холандските уреди генерално немаат пристап до овие бета-програми.

Само кога оваа пробна програма се затвори по приближно четири до шест недели, во претходните години, софтверот ќе биде скоро подготвен за официјално објавување. Galaxy S9 го донесе Android во Холандија 9, конечно, ажурирано на 26 декември – барем без марка модели кои не беа купени директно од Водафон или Т-Мобиле.

Се разбира, секогаш може да очекувате фабриките за машини за ажурирање на Samsung да се движат побрзо оваа година, но да бидам искрен – сметаме дека можноста е мала. Конечно, повеќе би сакале да имаме добро ажурирање отколку брзо ажурирање.

(преку)