Ова се 4-те разлики помеѓу новиот POCO X2 и Redmi K30 4G што никој не ти ги кажал

Ini adalah 4 perbedaan antara POCO X2 baru dan Redmi K30 4G yang tidak ada yang memberi tahu Anda

На почетокот на месецот, подемот на Покофон произведе нешто ново ЛИТЕЛ X2. Паметен телефон кој, над очекуваното ажурирање на POCOPHONE F1, се покажа како индиска варијанта Redmi K30 4G дека сите веќе знаеме.

А Snapdragon 730G, селфи камера со дупка на екранот или голема батерија 4500 mAh Овие се некои од карактеристиките што ги поседуваат двата терминали, но сепак одржуваат 4 разлики што можеби не биле претходно кажани.

1. NFC конекција

Првата разлика што ја најдовме помеѓу POCO X2 и Redmi K30 4G беше отсуство на NFC на терминалот POCO. Очигледно, брендовите со седиште во Индија решиле да се ослободат од оваа технологија, можеби за дополнително да ги намалат трошоците.

Оваа мала, но важна карактеристика, појаснува дека покрај едноставните промени во печатењето на надворешниот екран, POCO X2 има различен хардвер во него.

2. 27W полнач

Меѓу предностите на POCO X2 и оттука Redmi K30 4G, најдовме голема батерија 4500 mAh. Ова пак има 27W брзо полнење забрзајте го едноставниот факт со мало полнење од само неколку минути, со доволно процент на батерија за да продолжите со користење на терминалот.

Разликата што ја најдовме во овој дел е во тоа што додека Redmi K30 4G додава само полнач од 18W во кутијата, POCO X2 додава полнач / трансформатор од 27W да ги искористат предностите на технологијата за брзо полнење, без да купувате други додатоци одделно. (Ажурирано: Redmi K30 4G вклучува полнач / трансформатор од 27W, иако не го објаснува на официјалната веб-страница)

3. МИУИ 11 + МАЛНА ЛАНШ

Трета разлика се наоѓа во фрлачот што го користат двата терминали. И покрај тоа што Redmi K30 4G и POCO X2 користат добро познати слоеви за прилагодување на Xiaomi, POCO X2 го користи лансирањето на апликации, МАЛНА ПОВЕЕ.

Нова верзија на POCO Launcher 2.0.  Новости за зависници од Xiaomi

МАЛНА ПОВЕЕ.

Запомнете дека фрлачот POCO беше ослободен со POCOPHONE F1 како стомна означена со POCO минималистички дизајн, фиока за апликации и што е најважно, многу добра перформанси и агилност кога се движите низ работната површина (можете да ја преземете од продавницата на Google Play).

4. Наменето за два различни пазари

Конечно, а можеби и не фактор за разликување, е фактот дека пазарот е дестинација на овие два терминали. Од своја страна, ПОКО X2 нема да ја напушти Индија како што потврди еден извршен директор, додека Redmi K30 4G ќе остане во Кина како што направи Редми К20.

Акциите на Xiaomi поставија нов рекорд, а аналитичарите очекуваат раст од 29% во 2020 година

Затоа е најверојатно дека Redmi K30 4G или POCO X2 се појавува надвор од границите на Кина или Индија, како и добро познати Xiaomi Mi 10T прилагодени на законите и регулативите на Европа и другите земји.

Треба да се напомене дека сите овие разлики се потврдени на официјалните веб-страници на двата бренда, од кои двете се од Redmi K30 4G како тоа ЛИТЕЛ X2.