Ова ќе биде нова карактеристика која ќе достигне Tesla Model S и Model X до 2020 година

Тесла е на работа Новите карактеристики ќе ги вклучат Tesla Model S и Model X во текот на 2020 година, серија карактеристики што ќе го направат ова електрично возило далеку поцелосно.

За време на последните часови, првото ажурирање на Tesla е лансирано во Кина, а со тоа различни програмери го истражуваа кодот за да дознаат што е можно повеќе нови можности што ќе стигнат до ова возило, поточно Model X и Model S.

Корисниците на Greentheonly наоѓаат референци за нови функции во најновиот код за ажурирање, вклучително и Два нови типа на батерии за двата модели, нови премиум седишта, невидени порти за полнење и референци за индуктивни полначи за телефонски услуги Qi.

Вториот Ажурирање на Tesla за Model X и Model S Ова вклучува многу нови работи, иако во моментов се достапни само во Кина. Меѓу најзначајните нови работи беа вклучувањето на три нови игри како што се Happy Mahjong, Fight Landlords и Happy Upgrade, но исто така понудени нови апликации за клима и квалитет на воздухот, нешто што во моментов е ексклузивно за „Тесла“ што се продава во Кина.

Се чини дека Tesla се обидува не само да го подобри квалитетот на воздухот со замена на автомобилите со бензин-погон со електрични возила, туку и со квалитетот на воздухот во сопствените возила благодарение на напредниот систем за филтрирање.

Автомобилот ветен од Елон Муск, за да може секој да има можност да купи „Тесла“, стана реалност на пазарот. Во овој извештај ви покажуваме сè што криеше овој автомобил Тесла.

Во ова ажурирање тие исто така вклучија Нова функција за контакт услуги преку WeChat, најпопуларната апликација за размена на пораки во Кина и која им овозможува на повеќето корисници нов начин да контактираат со услугите на Tesla од рамките на возилото, но и од мобилен уред во секое време.

Во текот на изминатата година Tesla лансираше добро софтверско ажурирање за своето возило и поминаа неколку месеци откако имавме новости за тоа, а се чини дека 2020 година ќе биде идеална година за ажурирање на сите овие возила.