Ова ќе биде првиот паметен телефон на Samsung со камера од 108 мегапиксели

Ini akan menjadi smartphone pertama Samsung dengan kamera 108 megapiksel

Оваа година Samsung тој успеа со ажурирање серија А., каде што избира тим со далеку попривлечни карактеристики по цени што се многу поблиски до неговите конкуренти, сепак, производителот го покрива пазарот колку што е можно со лансирање модели за скоро сите типови корисници, од каде бара нешто едноставно како што сака. Најновиот на пазарот.

Поради таа причина Samsung A серија Ова ќе продолжи да биде истакнато за 2020 година, бидејќи најновиот протек откри дека јужнокорејските компании ќе ажурираат многу телефони со фотоапарати, па дури и некои од нив ќе ослободат сензори за телефото, нешто што постепено почнува да го достигнува средниот опсег.

Ова е нов сензор Samsung, кој ќе им овозможи на телефони со камера од 108 мегапиксели

Всушност, истото ова семејство ќе го објави првиот мобилен телефон со камера од 108 мегапиксели, благодарение на сензорот ISOCELL произведен од Samsung и претставен пред само неколку дена.

Ова ќе биде првиот паметен телефон на Samsung со камера од 108 мегапиксели 1

Тоа ќе биде камерата на Галакси до 2020 година

Според гласините, Галакси А ќе ги има овие поставки на својата камера:

Низок среден опсег

  • Samsung Galaxy A21: 13 Mpx (главен) + 16 Mpx (широк агол) + 5 Mpx (мерење на длабочина).
  • Samsung Galaxy A31: 16 Mpx (главен) + 16 Mpx (широк агол) + 5 Mpx (мерење на длабочина).
  • Samsung Galaxy A41: 24 Mpx (главен) + 16 Mpx (широк агол) + 5 Mpx (мерење на длабочина).

Среден опсег

  • Samsung Galaxy A51: 32 Mpx (главен) + 12 Mpx (широк агол) + 12 Mpx (2x оптички телефото) + 5 Mpx (мерење на длабочина).
  • Samsung Galaxy A61: 48 Mpx (главен) + 8 Mpx (широк агол) + 10 Mpx (2x оптички телефото) + 5 Mpx (мерење на длабочина).
  • Samsung Galaxy A71: 48 Mpx (главен) + 12 Mpx (широк агол) + 12 Mpx (2x оптички телефото) + 5 Mpx (ToF).

Горниот среден опсег

  • Samsung Galaxy A81: 64 Mpx (главен) + 16 Mpx (широк агол) + 12 Mpx (2x или 5x оптички телефото) + 5 Mpx (ToF).
  • Samsung Galaxy A91: 108 Mpx (главен) + 16 Mpx (широк агол) + 12 Mpx (2x или 5x оптички телефото) + 5 Mpx (ToF).

Не заборавајте дека станува збор за гласини, има уште месеци да се сретнеме со новото семејство Галакси во 2020 година, така што никој не е сигурен дека на крајот овој телефон ќе биде таков.

Овој запис ќе биде првиот паметен телефон на Самсунг со камера од 108 мегапиксели за прв пат објавен на страна.