Ова ќе биде Samsung Galaxy Fold 2, втор телефон за преклопување на Samsung

Galaxy Fold  2

Samsung потврди дека Samsung официјално ќе го лансира Samsung Galaxy Fold. Но, брендот не губи време и веќе работи на нови модели кои ќе пристигнат во наредните години. Сега, како што видовме благодарение на LetsGoDigital, Samsung работи на Samsung Galaxy Fold 2 и во најразлични дизајни што ги прават телефоните да се склопуваат Многу покорисно и удобно.

Веќе знаеме и ви кажавме дека Samsung работи нов телефонски преклопен телефон и тој патентирал различен дизајн, па се обидел да најде дефинитивен модел. Сега, благодарение на медиумите споменати погоре, гледаме три различни патенти кои ќе ја покажат можноста за опции за преклопување, можности за дизајн, можности за модели.

Самсунг поднесе дизајн патент пред само две недели, на 14 август, а тоа беше објавено на 26.08.2018 година во Канцеларијата за интелектуална сопственост на Европската унија (ЕУИПО) и во Светската канцеларија за интелектуална сопственост (WIPO). Сега знаеме како се и какви планови за брендот. . Постојат сличности во патентите, но има и мали разлики во скиците.

Галаксифолд2

Samsung Galaxy Fold 2

Тоа е патент преклопен смартфон со широк раб и многу поразличен од сега. Мобилен телефон кој потсетува на стар PDA отколку на модерен мобилен телефон со неограничени екрани. Освен тоа, според цртежите се чини дека е далеку покомпактно од другите скици за виткање мобилен телефон и со дизајн кој е многу сличен на сегашниот.

При инсталирање на екранот, ќе имаме бесконечно голем екран со изрез од предната страна и скоро и да нема граници на страна. На задната страна, тоа ќе вклучува трокреветна камера која исто така може да се користи ако телефонот е затворен. Пред нас, точно на ниво, ќе имаме два сензори. И можеме да видиме дека мобилниот телефон вклучува друг преден сензор на предната страна кога е преклопен. Вкупно шест сензориwillе вклучува Galxy Fold 2.

Samsung Galaxy Fold 2

Трите поднесени патенти се практично исти, иако тие се менуваат поставки за изрез од едната или другата страна или застанете на средина. Но, сите три од овие дизајни ќе бидат засновани на телефони со многу широки рабови и кога ќе бидат распоредени ќе ни овозможат да имаме голем екран. Се разбира, тој ќе биде преклопен во формат на книги и ќе биде ставен во голем панел во формат на таблети. Затворено ќе имаме компактен мобилен телефон со кој ќе го користиме истиот потпис како и екранот Samsung Always On. Willе може да се користи совршено отворено или затворено.

Во моментов нема датуми на објавување или презентација. Samsung се очекува да го направи официјалниот Galaxy Fold на IFA 2019 и конечно да излезе на продажба или да го објави точниот датум за маркетинг. Веројатно е дека во Mobile Worl Congress 2020 имаме повеќе инструкции и детали за втората генерација и за оваа генерација Galaxy Fold 2.

Samsung Galaxy Fold2