Овие мажи снимија комплетна музичка патека во продавницата на Apple …

Сними музичка песна

Дали сонувате сами да направите музичка песна, но немате соодветна опрема? Овие мажи влегоа во Apple Store внатре и направија комплетна музичка патека во iMac Pro презентацијата, со добар резултат на крајот. Поминаа шест часа во тоа.

Каел Дадијан и неговиот пријател Друтмат влегоа во Apple Store внатре, со единствена цел да снимаат комплетна музичка патека со достапната опрема. Донесени се дополнителни дополнителни алатки: микрофон, аудио интерфејс, слушалки и некои ајфони за снимање на сè на екранот. Сопствениот аудио софтвер (линк) на Apple Logic Pro X чини над двесте евра, што го прави премногу скап за многу луѓе. Но, бидејќи iMac Pros се наоѓаат во Apple Store доаѓа стандарден со Logic, двајцата би можеле да го користат. Се разбира, тие исто така имаа една од денешните на „Епл“ – да можат да следат сесии за правење музика, но требаше да ја завршат работата за еден до час и половина и тогаш можеа полесно да се симнат на деловно работење.Мажите ги напишаа стиховите, го снимаа гласот и го изведоа инструменталниот дел, користејќи ги само стандардните логички звуци и приклучоци. Тие исто така ги користеле само стандардните функции и поставки на компјутерот. Конечната песна се вика „Manzanas y oranjas“.

Се разбира, сè уште ви треба некој музички талент за да го направите ова. И персоналот на Apple Store исто така мора да соработува. Ако шетате со куфер полн со опрема за снимање, понекогаш може да предизвика проблеми. Главно покажува дека можете да направите одлична музичка песна за неколку часа ако имате пристап до вистинските работи. Не ви се допаѓа музика, но да? Продавници на Apple, па убаво е да се види што се случува во позадина во видеото. Во минатото понекогаш имаше приказни за луѓе кои напишале цела книга во Apple Store. Поради зголемениот притисок во продавниците, ова постепено станува многу потешко.

Испратете корекција или додавање на статијата?

продавница за јаболка

Прочитајте ги сите за продавницата на Apple: каде ја наоѓате продавниците на Apple, што е специјално и како можете да побарате поправки? Подолу ќе ги најдете сите информации на прв поглед!

Apple Store