Овој нов Fortnite Pro ги исплати своите заеми за студентски студенти

Ini Fortnite Pro Baru Melunasi Pinjaman Siswa Ibunya

Не е тајна дека во последно време, да се биде професионален гејмер има потенцијал да заработи многу пари. Погледнете го Fortnite pro, Aydan Conrad, кој неодамна успеа да ги исплати студентските заеми на неговата мајка, со тоа што стана поток и исто така професионален гејмер.

Мајката на Конрад првично беше скептична дека нејзиниот заем може да се врати затоа што мислеше дека не станува збор за федерален заем, не можеше да го плати некој друг (очигледно можеше). Иако не се споменува колку се студентските заеми на неговата мајка, не е тајна дека студентските заеми можат да бидат финансиски осакатени.

Според Министерството за образование на САД, проценето е дека во САД има 42,9 милиони заемопримачи кои се одговорни за 1,5 трилион долари во долг на студентски заем. Ова е многу пари и комбинирањето со други обврски, како што се хипотеки, записи и сл., Може да биде многу невозможна сума што може целосно да се исплати.

Конрад ја поврзува можноста да го исплати заемот на мајка си со своите следбеници, каде што заради нивната поддршка за неговата кариера, тој успеа да заработи доволно пари за да го исплати. Се проценува дека Конрад за време на својата кариера заработил повеќе од 160.000 американски долари награди, плус со оглед дека е партнер на Твич, без сомнение е додадена на неговата банкарска сметка.

Објавено во … Извор: полигон