Овој студент изгради дигестивен систем кој работи во Minecraft за научни проекти

Овој студент изгради дигестивен систем кој работи во Minecraft за научни проекти

Алатките во Minecraft се доволно флексибилни за да создадат многу работи. Можете да направите познати обележја, или калкулатори што работат, или дрвја куќи што се навистина кул – има многу варијации меѓу најдобрите згради на Minecraft. Но, сега можеме да додадеме работен модел на човечкиот дигестивен систем во мешавината.

Овој модел можете да го гледате во акција преку клипот на Reddit, но тоа е точниот розов и месести тунел што носи храна надолу од устата, преку плунка и дигестивни сокови, до неуредни делови на крајот на целиот процес. Тоа беа импресивни години на отстранување од која било класа по биологија, а креаторот Јонда89 рече дека е доволно да се добијат „целосни оценки“ за проектот.

„Ни беше дозволено да правиме физички или дигитални модели“, рече Јонда, „и решив да го сторам тоа во Minecraft“. Овој проект е резултат на околу 30 часа работа и е изграден на Minecraft Pocket Edition, што најмногу се должи на практичноста. – семејните одмори ќе ги отежнат градежните проекти со потрадиционални материјали.

Ние веруваме дека вредноста на играта како образовна алатка е единствената причина зошто бројот на играчи на Minecraft продолжува да се искачува на повисоки височини.

Погледнете ги најдобрите сервери на Minecraft кога ќе завршите – можеби ќе најдете некој што ќе го направи вашиот следен проект за група малку полошо.

ИНФО