Одг дома на слики: ова е апликација која ни овозможува да ги чуваме нашите суштества во облаците

Pokemon Home dalam gambar: seperti inilah aplikasi yang memungkinkan kita untuk menyimpan makhluk kita di awan

Овој месец, Покемон Хоум ќе биде објавен, апликација која сака да биде нервниот центар на сите играчи во Game Freak Saga. Иако точниот ден на започнување сè уште не е споменатСекој веќе може да го проба и да го види.

Откриено е прес-настан во Јапонија неколку слики од работењето на Одг дома на мобилен и на Nintendo Switch, како што видовме во 4Gamer (благодарение на преводот Siliconera).

Одг куќа

Како што знаете, ова ќе ни овозможи пренесување суштества од превозот 3DS и зачувајте го во облакот, а потоа доставете ги до најновите Pokemon Sword and Shield (претходна платена претплата).

Компатибилно е и со Одг Ајде, иако не со Pokemon Go, барем за сега. За неколку моменти, исто така, можеме да го земеме Покемон од мобилни наслови до виртуелни кутии или да ги префрлиме пратките. Сè додека се достапни и во двата натпревари, затоа што запомнете дека е длабок Мечеви и штитови има само половина од Одг, повеќе или помалку.

Одг куќа

Зачувајте го Покемонот во облакот од Ајде да одиме на Пикачу

Покрај тоа, апликацијата ќе се прикаже Ваш сопствен внатрешен Покедекс, Кој ќе може да ги регистрира сите чудовишта таму и да ги поседува. Ова значи дека ќе се ажурира бесплатно кога ќе се додаде нов Одг од меч и штит, на пример.

Функцијата Pokédex ќе биде достапна како на мобилен така и на Nintendo Switch. Тука имате неколку слики од верзијата на конзолата.

Одг куќа

Одг куќа

Се разбира, ќе бидат вклучени и други функции Одг дома и тоа ќе ни овозможи да разменуваме суштества и други со други играчи. Ова е исклучиво за мобилен, и тогаш можете да го видите. Се разбира, на јапонски, но тоа го објаснуваме рамномерно.

Одг куќа

Оној погоре е вонредна кутија. Како што рековме, ова ни овозможува да депонираме некои Одг и да ги разменуваме случајно за друг. Основниот план се користи во цртежот, затоа што има само три дупки, а остатокот заклучен со катанец. Со премиум претплата, сите дупки ќе бидат бесплатни и ќе можеме да размениме до десет Одг одеднаш.

Одг куќа

Ова е тоа ГТС (Глобална трговска станица). Оние од вас кои играле пратки DS и 3DS ќе бидат запознаени со тоа. Како работа пазар на размена: Вие објавувате Покемон и за возврат барате специфики. Ако другите играчи ја видат вашата реклама и ги исполнуваат барањата, можете да продолжите да ја менувате и ќе ја добиете кога ќе се поврзете повторно.

Одг куќа

Еве го групна размена. Функционира како неверојатно кутија, но во просторија со до 20 играчи. Секој од нив избира чудовишта и случајно ќе биде префрлен на другиот. Како невидлив пријател, остави. Само премиум корисници можат да направат просторија, додека основите мора да се придружат.

Одг куќа

Конечно, еве го приватна размена Имено, дајте му на Покемон и да примате други од пријатели; Нема случајни натпревари. Секој корисник може да направи едно од овие со други луѓе на списокот со пријатели, без оглед дали има платена верзија или бесплатна верзија. Се разбира, може да се користи само на Интернет Одг дома мобилен телефон.