Одг фан стари дамки стари грешки на трговски картички

Одг фан стари дамки стари грешки на трговски картички

Назад Одг картичката им е толку позната на fansубителите на франшизата што можеби нема да ја видат повторно. Дизајнот ги прикажува логоата на Покемон и Покебол кои штотуку требаше да се отворат, можеби за да се открие суштеството од другата страна на картата. Но, носат на Твитер, корисник @ TAHK0 забележал нешто чудно за овој дизајн, кога видел дека Покеболот е отворен од погрешна страна.

Гледате, во аниме, филмови и игри, Pokéballs се поделија на две за да фатат нов Pokemon, со црвениот дел од топката на врвот и да го поврзат клучот. Но, оној што се наоѓа на картичката, го гледа отворен од дното.

Ова обелоденување предизвика лекции за мини-историја на Покебали на социјалните медиуми, со теории зошто тоа може да се случи. Како што знаете, концептот на оригиналната уметност за нив е многу различен и јасен, оригиналниот наслов на GameBoy има пиксели графики, така што уметниците мора да ја преземат слободата кога ја живеат. Сепак, барем во Јапонија, некој ја забележал оваа грешка во раните 2000-ти и ја поправил. Дали ќе следи сегашната верзија на картичката во САД?

Активниот одговор на Твитер исто така беше доста изненаден, при што корисниците коментираат „О, не, зошто треба да го покажете ова?“, „Велп, моето детство беше официјално уништено“ и „Зошто треба да го покажете ова? Ми го уништи животот. „Многу други корисници дури и не сфаќаат дека топката воопшто не треба да се отвори.

Со „Pokémon Sword“ и „Shield“ да воведат многу нови и интересни суштества во франшизата, TCG дефинитивно ќе објави нова постава на картички што ги карактеризираат. Само се надевам дека некој е во Компанија Покемон гледаат и ја поправаат оваа ужасна стара грешка.