Од денес можете да испраќате бесплатни пари преку PayPal

Од денес можете да испраќате бесплатни пари преку PayPal

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

PayPal: од денес можете да испраќате пари на пријатели бесплатно. Еве ја новата карактеристика „Бесплатно P2P“: што е тоа, како работи, како да се користи?

PayPal, испраќајте пари на пријатели бесплатно

Интересни вести доаѓаат за сите корисници кои секојдневно ја користат PayPal и за сите што ќе започнат да користат една од најдобрите апликации за да испраќаат пари ширум светот денес.

Почнувајќи од денес, всушност, PayPal тоа дозволува да испраќајте и примајте пари бесплатно на пријатели и роднини во Италија и Европа.

Но, како, функцијата веќе не постоеше?

Да, веќе беше можно испратете бесплатни пари преку PayPal на пријатели и познаници, но САМО ако парите биле на сметката PayPal, во спротивно ако парите биле повлечени од дебитна (не-кредитна) картичка што тие ја платиле прилично високи комисии.

Од денес наместо тоа секој може да испраќа пари до пријатели, роднини и познаници бесплатно и без комисии дури и ако парите не се на сметката PayPal, но се наоѓаат на кредитна картичка поврзана со PayPal.

Сега го разбирате обемот на вестите? Убава промена и убаво заштеда за корисниците!

PayPal Бесплатни P2P

Оваа нова функција, како што се очекуваше, се нарекува Бесплатни P2P и тоа е нова функција воведена во официјалната апликација во рамките на кампањата #ИнспирирајЧанг што ќе им овозможи на приватните лица размена на мали суми, до максимум 1000 евра, без трошоци или провизија.

Затоа, трошоците се нула за сите плаќања направени во евра во рамките на Европската унија, не само преку банкарска сметка и дебитни картички, туку и со вашата кредитна картичка.

Како дојде оваа промена?

Одлуката на PayPal да ја направи услугата потполно бесплатна, произлегува од намерата охрабрете трансфер на мали количини пари преку платформата: неодамнешно истражување покажало дека италијанските корисници не се навикнати да испраќаат пари на пријатели и роднини (околу 28%, 20% ја извршуваат операцијата барем еднаш годишно), и скоро сите оние кои сè уште потпирајте се на банкарски трансфер.

Италијанските податоци се пониски од европските, во кои исправата на пари е почеста (38%).

И очигледно високите комисии се главен удар врз италијанските корисници за испраќање пари особено во странство: 64,5% сметаат дека не е фер да мора да платиме толку многу.

Не само тоа: кога треба да намирите мали сметки (пица со пријатели, да ја направите идејата) обично избегнувате дигитален трансфер на пари за да не плаќате провизии.

Еве, со бесплатна P2P PayPal “има за цел да го промени овој тренд“. И сигурно тој ќе успее затоа што милиони Италијанци имаат активна сметка на PayPal.

Накратко, од денес секој може да пренесе мали количини со PayPal бесплатно и на исклучително брз и безбеден начин: само влезете во апликацијата, влезете во областа на плаќања P2P и испратете ги парите.

Преземање на апликација PayPal

Ако сè уште не сте ја презелеле апликацијата PayPal на вашиот паметен телефон Android или iOS, тука се и директните врски:

  • PayPal | iOS | iTunes App Store, Бесплатно
  • PayPal | Андроид | Google Play Store, Бесплатно

Сега само чекаме PayPal да стане компатибилен со Google Pay исто така во Италија, бидејќи во другите земји на ЕУ е достапен да се направи ова здружение. Се надевам дека нема да треба да чекаме премногу долго.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!