Осврти на Грејдалд: Совршено враќање по Скирим

Ulasan Greedfall: Rebound Sempurna Setelah Skyrim

Постариот свитоци Скирим очигледно помина многу време на секој гејмер таму. Запомнете, ова не е преглед на Skyrim, но една работа во врска со играта е што остава еден вид празнина во вас откако ќе заврши. Кога одличните игри ја оставаат оваа празнина во нас, тешко е да се надополни тој јаз. Лично, мислам дека Greedfall прави прилично добра работа. Јас не кажувам на кој било начин дека Greedfall е копија или клон на Скирим. Јас само велам дека тоа создава некои слични чувства на носталгија кога го играм. Сигурен сум дека ќе го стори истото и за вас.

Осврти на Грејдалд: Совршен пресврт по Скирим 1

Greedfall го следи ликот на играчот на нивното патување кон новата граница со брод. Од самиот почеток, играчите се подобро подготвени за добра стара работа. Вие ја знаете вежбата, рамо до рамо по пребарувањето, што сите се развлекоа во главното пребарување во тоа време. Играта започнува додека се подготвувате за патувањето, само да го пронајдете вашиот братучед, гувернерот, кој недостасува.

Да, додека Greedfall ви дозволува да го прилагодите вашиот карактер, имате некаква основана приказна во позадина. Ова потсетува на Fallout 3 каде имате важна улога како осамен скитник. На Greedfall, вие сте во фракција позната како Трговско собрание. Ова е една од трите фракции што го колонизираа островот Теер Фраде.

Водич за совети и трикови за почетници на Greedfall

Право од лилјакот, вие сте испратени на детективска работа за да го пронајдете вашиот братучед што недостасува. Оваа мисија за правење е она што во основа води кон остатокот од играта полека да се отвора пред вас. Обелоденувањето се прави како во однос на светот на играта што ве изложува, така и на изложеноста на чие население е отфрлено.

Сега, како што споменав порано, има многу детективни активности во оваа игра. Речиси може да се каже дека тоа беше вашата мека улога од самиот почеток. Една од претходните истражувања, исто така, направи добра работа за да се покаже како функционира изборот и стилот на игра во играта. Откако го пронајдовте табулаторот за заостанати обврски што го оставил вашиот пријател во Таверна, имате неколку начини да го надминете овој проблем.
Водич за фракцијата Greedfall


Можете сами да го платите јазичето, да ја поправите и да ја обноват таверната како компензација или да влезете во сеопфатен бар за да излезете. Изборот е јасно доволно без големи последици. Тоа се менува подоцна кога влоговите се зголемуваат толку повеќе ќе влегувате во игра. Уживам во брзото малку воведување за тоа како функционираат изборите.

Веднаш по неколку упатства, заклучувате дека пријателот на вашиот гувернер е киднапиран. Откако го следеа виновникот во нивното гнездо, потешките избори почнуваат да се појавуваат. Ова вклучува опции како што се употреба на отров, скришум или директно против стражари за влегување. Изборот продолжува да се одвива сам, но има основни упатства за нив. Можете да ги правите работите тајно, дипломатски или насилно.

Начинот на пребарување е дизајниран во оваа игра е исто така доста динамичен. Она што мислам со ова е дека тие не само што се собрани и замрзнати на време, сè додека не одлучите да ги завршите. Откако ќе го започнете пребарувањето, настанот започнува да се движи. Ова значи дека чекањето премногу долго за да се заврши потрагата по заложници може да резултира во смрт на заложник. Ми се допаѓаат динамичните системи за пребарување во игри, сепак, не ми се допаѓа колку се тврди некои од нив. Последното нешто што сакате во RPG е игра која ви кажува како да направите нешто. Мислам на ова во смисла на тоа како некои пребарувања всушност мора да се извршат во многу одредено време. Овој вид штети на протокот на пребарување и може да биде многу вознемирувачки при страничните пребарувања кога ќе се обидете да ја продолжите главната приказна.

Како да патувате брзо во Greedfall

Островот Теер Фреде, исто така, не е малку забрзано одење во паркот. Сега не велам дека може да очекувате да најдете големи простори, градови и други големи форми на земјишна маса. Светот е малку повеќенат, но тоа не е секогаш лоша работа. Ако ништо друго, им дава на програмерите повеќе можности да обрнат внимание на нивниот занает. Случајното истражување што го правите во играта може да биде многу интересно и корисно. Се бара пребарување за преземање на вашиот стандарден RPG. Плашејќи се од тоа, бегајте од него, однесете ја пристигната потрагата сите исти. Willе признаам дека никогаш не биле без голови. Секој вид на пребарување придонесува за целината, ако тоа има смисла.

Водич за пребарување придружници на Greedfall

Оваа битка за игра ме потсетува на Witcher 3 за тоа како таа функционира. Поточно за тоа како камерата ќе го следи плеерот и како работи управувањето со залихите. Во зависност од вашата зграда, постои и подготовка што мора да се направи пред повеќето борби. Луѓе кои можат да се погрижат вашето оружје да го има ефектот што го сакате, или огненото оружје го има вистинскиот удар зад себе. Јас лично, отидов да изградам многу харизматичен карактер. Сакам да зборувам за излез од ситуацијата во кој било РПГ што ми нуди избор. Мислам дека единствената игра што направив исклучоци од тоа правило е Witcher 3. Забавно е да се започне глупости во играта чесно.

Оваа игра има свои типични статистики за RPG кои влијаат физички на вашиот карактер. Работи како колку може да преживеете или што можете да јадете. Дури и малите работи што на крајот стануваат многу важни, како колку опрема можете да носите. Постојат многу стилови на игра што можете да ги примените и да експериментирате, дури и да се приклучите во одреден момент. Иако можете да изберете почетна класа, системот за израмнување на оваа игра е прилично флексибилен и ви овозможува да се развивате подоцна. Мојот сладок зборувач кој првично беше дипломатски ја започна својата еволуција во смртоносна копиле кога ја развив самата игра.

Играта има и систем за придружба. Оној што доаѓа со своја приказна која опфаќа теми како позадина, градење ликови, па дури и романса. Мојата единствена поплака со пријателите е дека тие се направени само да ја претставуваат фракцијата на која припаѓаат. Целото нивно постоење е да служат за презентирање на тоа како се наоѓаат нивните луѓе. Јас посакувам да бидат повеќе од нивниот лик.

Следејќи ја таа тема, пишувањето на играта не беше лошо. Ми се допаѓа како таа се осврнува на нешто контроверзна тема на суптилен начин. Вие и вашата фракција во основа сте натрапници. Затоа дури и времето е одредено во викторијанскиот период. И покрај тоа што не сте толку сурови кон домородците како што се историски натрапниците, вие сте во истиот брод. Да се ​​биде малку манипулативен за да го добиете она што го сакате од земја. Навистина ми се допаѓа количината на влез како играч за тоа како да се справите со домашното население. Исто така, некои гласови бараат малку напор. Сè уште кул во целина.

Осврти на Грејдалд: Совршен пресврт по Skyrim 2

Мислам дека Greedfall вреди да се проба. И покрај тоа што можеби не ве влева во целост, сигурно може да ве задржи зафатен. Исто така, не е за жал. Оваа игра е многу добро оптимизирана исто така, па пробајте ја.