Осврти: Ittle Dew – Малку шарени и смешни слични на Zelda

Ulasan: Ittle Dew - Zelda-Like Little Colourful Dan Lucu
Преглед на Ittle Dew - Слики од екранот 4 од 4

Додека Wii U верзијата на играта претставува карта на играта и артикли на таблата за игра покрај главната акција на ТВ, Switch јасно нема ваков луксуз. Откривме дека ова не е проблем, затоа што можете да ја отворите мапата на екранот со едноставно притискање на R, додека предметот или снимањето се појавува на екранот на мал, незабележителен начин. Технички, играта преживува многу подобро од верзијата Wii U. Времето за вчитување е во најголем дел, и во тоа време не најдовме тешко замрзнување. Има моменти кога фремаремите пелтечат неколку секунди, но тоа не го загрозува целокупното искуство.

Целокупниот стил и шарм на Ittle Dew е беспрекорно практичен. Графикот, кој изгледа рачно нацртан, моли Легендата на Зелда: Ветер Вакер додека не потсетува и на класичните цртани филмови во саботата наутро. Бојата навистина се појавува од екранот, а сите ликови изгледаат многу уникатни и смешни на свој начин. Покрај тоа, играта е многу свесна и сака да се забавува со себеси со смешни шеги и секвенци на дијалог. Далеку понемирни од титулите на Зелда, но навистина уживавме во оваа промена на тонот.