Откриени се поставките за Pixel 4 Motion Sense, вклучително и опцијата Surround Display

Pengaturan Pixel 4 Motion Sense diungkapkan, termasuk opsi Tampilan Sekitar 1

Минатата година, имавме целосен преглед на Pixel 3 што излезе пред лансирањето. Годинава, Гугл направи подобра работа за чување на скриениот нов мобилен телефон Pixel 4, но тоа не значи дека истекувањето е целосно запрено.

Неодамна, се чини дека не можеме да одиме на ден, па дури и неколку часа без да добиеме нов протек на Pixel 4, а денес ги гледаме поставките Motion Sense.

Можеби се сеќавате дека самиот Гугл прв пат објави за движењето што дојде до Пиксел 4 со блог за радарот на Соли и некои карактеристики што треба да се појават. Сега, благодарение на Ова е технологија денес Канал на YouTube, гледаме на екранот за поставки и карактеристики што не биле споменати претходно.

Сликата на екранот открива многу од она што научивме од сопствените објавувања на блогот на Google, покажувајќи дека ќе можете да прескокнете песни и да ги замолчите алармите и телефонските повици со гестови. Сепак, ние peиркаме во поставките, што ќе се отвори ќе можете да ја промените насоката на движење лево и десно за да ги промените песните.

Една од карактеристиките што прв пат ја видовме беше опцијата Surround Display која ќе прикаже „време, икона за известување и други информации кога сте во близина“. Ова во основа ви дава можност да го прикажувате екранот секогаш активен, но само кога ќе го активирате рачно.

Откриена е поставката Pixel 4 Motion Sense, вклучително и опцијата Around 2 DisplayОткриена е поставката Pixel 4 Motion Sense, вклучително и опцијата Around 3 Display

Сензорот Соли ќе биде истакната хардверска карактеристика на новите Pixel 4 и Pixel 4 XL оваа година, но за жал, тој нема да биде достапен во сите области.

Претходните протекувања од списокот „Најдобра понуда“ на мобилните телефони укажуваат дека функцијата Соли нема да биде достапна во Јапонија. Ова може да се должи на договорот за лиценца или регулаторни проблеми. За среќа, списокот потврдува и дека движењето Соли ќе функционира во неколку држави, вклучувајќи ги „САД, Канада, Сингапур, Австралија, Тајван и повеќето европски земји“.

Google Pixel 4: Новости, протекување, датум на објавување, спецификации и гласини!