Откријте кога Судбината 2 ќе дебитира на Steam

Temukan kapan Destiny 2 akan debut di Steam

Ако чекавте новости за тоа Судбина 2, Знаете дека верзијата за компјутер се движи кон Steam, продавницата за игри Valve. Доколку сте заинтересирани да ја уживате од таа платформа, треба да знаете дека оваа верзија веќе има датум на пристигнување.

Преку блог-пост, Бунги го објави тоа Судбина 2 Willе биде достапен на Steam од 1 октомври. Играчите кои го имаат на Battle.net и сакаат да ги менуваат клиентите, можат да ги поврзат своите сметки на 20 август. Со тоа сите ваши старатели, напредокот и набавките ќе бидат достапни на Steam.

Во истата публикација, Бунги исто така објави дека системот за вкрстено складирање на судбината 2 ќе биде достапен од 21 август. Со овој систем, Гардијан ќе може да пристапи до целото свое оружје, нивната опрема и нивното грабеж од која било платформа што ја користат за играње Судбина 2. Ве потсетуваме дека cross-save ќе работи на PlayStation 4, Xbox One, PC и STADIA.

Важно е да се напомене дека системот за вкрстена игра нема да ви овозможи да пренесувате направени набавки Судбина 2 во прилог на предмети за завршување на вашиот старател. Тоа е, целата ваша Сребрена и експанзија ќе остане на една платформа.

А ти, дали си задоволен од пристигнувањето Судбина 2 за пареа? Што мислите за вашиот крос-заштеден систем? Известете ги во коментарите.

Во другите вести за Судбина 2Минатата недела беше објавено дека верзијата за бесплатна игра е одложена. Од друга страна, сметаме дека ќе ве интересира да знаете дека имате совршено емоти за сите фанови Змеј топка З.

Судбина 2 Достапно е за компјутер, PlayStation 4 и Xbox One. Можете да дознаете повеќе за овој свет стрелец заедно со кликнување тука.