Откријте ја големината на Контролата на Xbox One

SomosXbox

Контролата беше предмет на контроверзии во последните неколку дена за говорникот, за што кажуваме исклучиво сè што знаеме за доделеното студио за снимање, како и за официјални одговори од издавачи на игри во Шпанија, 505 игри Денес ги знаеме деталите за новите контроли, како што се големината кој ќе биде вграден во нашиот хард диск Xbox One, благодарение на корисниците на ResetERA, кои го најдоа на официјалната веб-страница на играта во продавницата на Microsoft. Нема голема разлика со последната игра Remedy, Quantum Break, која сè уште е близу 50 GB ако не ги преземеме нашите телевизиски серии на нашиот хард диск.

34,77 GB е големината што Контролата ќе ја заземе на нашиот Xbox One. Големината е умерена и таа е ценета откако некои од најновите игри тријат 100 GB на нашиот хард диск. Контролите, како Quantum Break, ќе користат нова генерација на машини Northlight за да донесат животни чудни околини, настани и историја на игри.

Тестирана во длабочина Контрола, нова од Лек

Контролата ќе пристигне на 27 август со тежок предизвик да се живее со други продукции на митски лекови како што се Макс Пејн и неговото продолжение или Алан Вејк. Remedy, кој ја заврши својата блиска врска со Microsoft по играта и Quantum Break, влезе во развој на трети лица преку крос-платформа. Има многу предизвици пред финските студии и ќе видиме дали Контролата е камен темелник на ветувачка иднина.