Отстранети 29 апликации за фотографирање со Android: Нашата опасност е за приватност

Отстранети 29 апликации за фотографирање со Android: Нашата опасност е за приватност

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Гугл отстрани скоро 30 апликации со Android кои се користат за преземање и уредување фотографии кои, сепак, имаа диспозиција и шпиони и кои ја ставаат во опасност нашата приватност. Еве го списокот

Отстранети 29 апликации за фотографија за Android: Нашата приватност е во опасност

Меѓу пошироко 2 милијарди апликации достапни на Google Play Store за Android, неколку успеваат да системи за заштита од заобиколување наметнати од Биг Г за објавување во официјалната продавница за апликации Погрешно претставување.

Тоа е случајот на 29 апликации за Android, кои всушност беа објавени во категоријата фотографија, но во пракса тие имаа сложени алгоритми за прикажување агресивни реклами, кражба на информации е измама корисници.

Покрај тоа што се изјасниле за управување и менување на слики, ги украле исто така, поткопувајќи ја нашата приватност, со фотографии што можат да завршат во лоши раце.

Списокот е навистина голем, и иако многумина надминале 500 илјади инсталации, и многу повеќе од 3 1 милион, се широко распространети особено во Кина, но, ако на списокот, на дното на страницата, има неколку апликации што сте ги инсталирале исто така, нашиот совет е да го направите деинсталирајте веднаш.

Наведете 29 апликации за слики отстранети од продавницата на Google Play

Пакет Име инсталации
com.beauty.camera.years.pro Про убавина за камера 1.000.000+
com.cartoon.art.photo.ygy.camera Цртана уметничка фотографија 1.000.000+
com.lyrebirdstudio.emoji_camera Емој камера 1.000.000+
art.eff.filter.photo.editor Уметнички ефект Филтер 500.000+
art.filter.editor.imge Уметнички уредник 100.000+
com.beauty.camera.project.cloud Камера за убавина 100.000+
com. Selfie.camerapro.pro Селфи камера Про 100.000+
com.camera.beauty.kwok.horizon Хоризонт камера за убавина 100.000+
com.camera.ygysuper.photograph Супер камера 100.000+
com.effects.art.photo.for. Self Уметнички ефекти за фотографија 100.000+
com.solidblack.awesome.cartoon.art.pics.photo.editor Прекрасна цртана уметност 100.000+
com.photoeditor.artfilterphoto Фотографија за уметнички филтри 50.000+
com.photocorner.artfilter.arteffekt.prizma Слика на слика на филтер за уметност 10.000+
com.picfix.cartoonphotoeffects Цртан филм ефект 10.000+
com.picsartitude.arteffekt Уметнички ефект 10.000+
com.csmart.photoframelab Уредувач на фотографии 5000+
com.wallpapers.nuclear.hd.hd3d.best.live.nuclear Позадини за HD 5000+
com.perfectmakeup.magicartfilter.photoeditor. Selfiecamera Уредник за фотографии со магичен филтер 5000+
appworld.fillartphotoeditor.технологија Пополнете Уредувач на фотографии во уметност 1.000+
com.artflipphotoediting ArtFlipPhotoEditing 1.000+
com.artphoto.artfilter.artpiczone Уметнички филтер 1.000+
com.photoeditor.cartoonphoto Цртана уметничка фотографија 1.000+
com.photoeditor.prismaeffects Призма Фото Ефект 1.000+
com.cmds.artphotofiltereffect Цртан филм за сликарски филтер 100+
com.latestnewappzone.photoartfiltereditor Уредувач на слики на уметнички филтри 100+
com.livewallpaperstudio.pixture Текст 100+
апликација.pixelworlds.artefekt Уметнички ефект 50+
timepassvideostatus.photoartefekt.cartoonpainteffect Ефект на уметничка слика 10+
com.techbuzz.cartoonfilter Цртан филм со филтер 5+
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!