Официјалниот Minecraft Super Duper Graphic Package беше откажан; “Премногу техничка примена”

 Официјалниот Minecraft Super Duper Graphic Package беше откажан;

Програмерите на Minecraft најавија откажување на пакетот Super Duper Graphics. Овој пакет е наменет за подобрување на визуелите на Minecraft на тековната платформа за гените. Сепак, се чини дека е премногу технички да се примени.

Како што рече инвеститорот:

„Супер Дупер е амбициозна иницијатива која носи нов изглед на Minecraft, но, за жал, пакетот се покажа премногу технички за спроведување како што беше планирано.

Сфаќаме дека ова разочара некои од вас – има многу ентузијазам за Супер Дупер од внатре и надвор од студиото – но за жал, не сме задоволни од изведбата на пакетите на разни уреди. Поради оваа причина, го запревме развојот на пакетите и баравме други начини да го доживеете Minecraft со нов изглед. “

Сега очигледно ова е лоша вест за повеќето фанови на Minecraft. Сепак, ова е особено голем проблем за гејмерите во конзолата, а не за гејмерите за компјутер. Сепак, гејмерите со компјутер веќе можат да го трансформираат Minecraft во искуството на следната генерација. Благодарение на мод, некои неверојатни пакети со текстура и трагите со зраци, Minecraft веќе изгледа неверојатно на компјутер.

На пример, во јуни 2019 година ви кажавме за пакетот Minecraft Stratum 2K Texture & Ray Tracing Shader. Благодарение на овој мод, Minecraft изгледа многу спектакуларно на компјутер. Поради ова и затоа што официјалниот пакет за поправка на графика веќе не е во развој, ние силно препорачуваме да го преземете.

Вклучив и под видео кое покажува модна верзија на Minecraft. Сериозно, кому му треба службен графички пакет кога играта изгледа добро со режими?