„Официјалните“ слики од Huawei Mate 30 Pro, Mate 30 и Mate 30 lite се филтрираат

Gambar "resmi" dari Huawei Mate 30 Pro, Mate 30 dan Mate 30 lite difilter

Следниот четврток, 19 септември ќе биде официјалното претставување на новата серија Huawei 30 Mate, каде се очекува да видиме 4 нови модели од ова семејство, имено Huawei Mate 30 lite, Mate 30, Mate 30 Pro и специјалното издание Porsche.

Сепак, пред да го дознаеме овој телефон детално, славниот „лејкер“, Еван Блас, дозволи да го видиме неговиот профил на Твитер како е телефонот, затоа што го филтрира она што се чини дека се слики на печатот на 4 модели.

Huawei Mate 30 Pro

Јасно е дека моделот кој генерираше најмногу очекувања е Mate 30 Pro, тимот што ќе го има најдоброто од кинеската компанија денес. И со сликите споделени од Еван Блас можеме да го потврдиме кружниот дизајн на модулот на задната камера, каде гледаме јасно 4 сензори, кои ќе бидат широк агол, многу широк агол, телефото и сензорот ToF.

Слика

Исто така, на предната страна ќе имаме решетки познати по 3Д технологија за заклучување на лицето, што дефинитивно ќе има некои подобрувања во однос на Mate 20.

Сите „официјални“ одлики на Huawei Mate 30 Pro се филтрираат

И, конечно, другите фотографии во печатот ја откриваат кривината страна што навистина се издвојува од Mate 30 Pro, всушност, затоа што за кривата на екранот се вели дека компанијата ќе вклучи сензор за допир за да го контролира обемот на телефонот.

Слика

Huawei Mate 30

Од Мате 30 немаме многу детали освен за сликата на телефонот од предната страна, каде гледаме многу помала крива заедно со двојна камера. Mate 30 ќе ги сподели многуте функции на моделот Pro, сепак, изгледа дека ќе има само 3 (нема да има сензор ToF) заден фотоапарат, екранот нема да биде AMOLED ниту има странична искривување, а батеријата ќе биде помала.

Слика

Huawei Mate 30 лајт

Иако Huawei обично не зборува за овој модел за време на презентациите, Mate 30 Lite ќе биде висок среден опсег со 4 задни фотоапарати за да се натпреварува со моделите Xiaomi и Motorola. Исто така, гледаме дека читателот за отпечатоци ќе биде на задниот дел од уредот, а од предната страна ќе ја имаме класичната дупка на екранот што Huawei ја користеше на некои свои уреди како што е Honor 20.

Слика

Дизајнот на Porsche Huawei Mate 30

Очигледно, специјалниот модел на годинашниот дизајн на Порше ќе биде точно ист како Mate 30 Pro, односно ќе ги има истите технички спецификации, но градежниот материјал ќе биде различен, затоа што се очекува грбот да не е стакло. но од кожата.

Слика

Во секој случај, можно е Mate 30 Pro Porsche Design да има вредност близу или повеќе од 2.000 евра.

Овој запис ги филтрира „официјалните“ слики на Huawei Mate 30 Pro, Mate 30 и Mate 30 Lite кои се објавени на страната.