Официјално објавена вселенска програма Кербал 2; Донесување нови планети, повеќе опции за модернизација и многу повеќе

Program Luar Angkasa Kerbal 2 Resmi Diumumkan; Membawa Planet Baru, Lebih Banyak Opsi Modding, dan Lebih Banyak Lagi

Цртаните графики на Иш и уникатните карактери можат да остават погрешен впечаток за длабоката вселенска механика и импресивната игра што ја нудат играчите. Ова не е никој друг освен вселенската програма Кербал и сега продолжението е на пат.

Издавачот на „Take-Two Interactive“ одлучи официјално да го открие продолжението на играта, Kerbal Space Program 2, за време на Gamescom. Програмерите ветуваат поголеми, подобри и измазни наслови, со повеќе планети, повисока технологија и повеќе функции за да понудат интересна и забавна игра.

Просторната програма „Кербал 2“ нуди многу начини на играчите да ги продолжат своите вселенски авантури со силна понуда на нови планети за истражување, нова технологија за проверка на starsвездите и можност за градење колонии, сите вкоренети во науката од реалниот свет. Играчите ќе можат да градат без гравитациони ограничувања на планетата за прв пат, што овозможува поголема градба и посложени креации од кога било досега – вклучително и меѓуerstвездени бродови. Покрај тоа, играчите ќе можат да го споделат ова искуство колективно во мулти-играчи за прв пат во историјата на франшизата.

Вселенската програма Кербал 2, исто така, ќе воведе голем број на нови подобрувања, вклучувајќи планети и ажурирани делови, дополнителна поддршка за модернизација и засилено упатство за искуство кое ќе помогне да се извлечат нови играчи. Од една страна, оваа промена ќе им понуди на новодојденците да помогнат во подобрување на кривата за она што учи буквална наука за ракета, додека од друга страна, одржувањето на шипката претставува висок предизвик за играчите на ветерани.

Програмата Кербал вселенска 2 е закажана за објавување во почетокот на 2020 година за компјутери, додека верзиите PS4 и Xbox One се поставени за понови датуми. Кажете ни што најмногу ви се допаѓа во вселенската програма Кербал 2. Погледнете го трејлерот за објавување подолу.

(Извор: соопштение за печатот)