Ојо рече дека го подигнал хотелот Хоутерс Казино во Лас Вегас

Ојо рече дека го подигнал хотелот Хоутерс Казино во Лас Вегас

Индискиот агрегатор на хотел „SoftBank“ поддржан „SoftBank“ Ојо ќе го преименува хотелот „Хаутерс казино“ во Лас Вегас, договор за кој извор со знаење за ова прашање рече дека вреди 135 милиони долари.

Ојо во петокот рече дека ќе се здружи со ресторанот оператор Хајгејт, кој управува со хотелот Хоутерс во Лас Вегас, за преименување на хотелот Ојо и Казино. Со хотелот 657 соби и казино 35.000 метри квадратни ќе продолжат да управуваат од Хајгејт.

Договорот, прв на Ојо во САД, сугерира дека стартувањето го поставува високиот изглед, но основачот Ритеш Агарвал во интервју за Ројтерс изјави дека компанијата ќе продолжи да се фокусира на својата главна основа: голем број патници од средна класа во потрага по поволни цени. сместување.

„Нашиот фокус на економијата и на хотелите од среден обем ќе продолжи, затоа што, рече и стори, тоа е најголемата светска популација“, рече Агарвал за Ројтерс во четвртокот, пред договорот, зборувајќи по телефон од Гуруграм, во близина на Нова Делхи.

Додека бара да ја прошири и таргетира глобалната средна класа, Ојо планира да ангажира до 4.000 вработени од средно и повисоко ниво за домашно работење во наредните шест месеци, рече Агарвал. Десетици илјади помлади вработени, вклучувајќи го и персоналот за прием, најверојатно ќе бидат ангажирани за хотелите што ги франшизираат или изнајмуваат, рече тој.

Ојо, основан од Агарвал, 25, во 2013 година, започна како агрегатор на хотели со буџет во Индија. Брзо се прошири на пазарите како Кина, Европа и САД и сега управува со повеќе од 23.000 имоти во светот.

Вредност од околу 10 милијарди американски долари, Ојо сега привлекува поголем број на патници во корпорација кои ги чеституваат своите хотели заради прифатливи изнајмувања, заштитувајќи ја компанијата од сезонските промени поврзани со индустријата.

Агарвал, кој неодамна аплицираше за заем за да купи капитал од компанијата $ 2 милиони, рече дека има намера да потроши на градежна технологија и талент, а не на попусти.

Индија и Кина сочинуваат две третини од приходите на компанијата, додека една петтина доаѓа од Европа и САД, рече Агарвал.

© Томсон Ројтерс 2019 година

.