Пазете се од измамата на Galaxy S10 за 2 евра на Фејсбук

Пазете се од измамата на Galaxy S10 за 2 евра на Фејсбук

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Измамата на Samsung Galaxy S10 за 2 евра на Фејсбук продолжува: како работи. Останете настрана од измамата што ја нуди Galaxy S10 за 2 евра на Фејсбук

Измама Samsung Galaxy S10 за 2 евра

Кратки вести за да се известат пред сите читатели на YLU дека е во овие часови кружи на Фејсбук нова измама која му ветува на Galaxy S10 за само 2 евра.

Ми се чини непотребно да кажам, но очигледно никој не ти дава ништо, најмалку од сите телефон кој чини помеѓу 700 и 1000 евра.

Ако случајно наидете на пораката на Фејсбук тоа нуди Galaxy S10 за само 2 евра, затоа, единствената работа што можете да ја направите е игнорирајте го и пријавете го да спречи некој да падне во стапицата.

Доколку сакате повеќе информации и детали за оваа нова измама што ги вклучува Фејсбук и Галакси С10, продолжете со читањето на статијата.

Измама на Galaxy S10 од 2 евра на Фејсбук: како работи?

Работата на оваа измама е многу едноставна но очигледно сето тоа функционира премногу добро.

Корисникот работи на Фејсбук додека се движи новости на вестите работи во класичен спонзориран пост и се испраќа назад во а напис со логото на „Ла Република“ (се користи незаконски) во кои детално се објаснети процедурите што треба да се спроведат и следат добијте го Samsung Galaxy S10 за 2 €.

Измама на Galaxy S10 од 2 евра на Фејсбук

Во лажната статија формулар за пополнување се појавува неколку пати и во кои треба да ги внесете вашите лични податоци потребни за да го добиете паметниот телефон.

Неколку пати се прецизира дека, покрај 2-те евра, нема да има други скриени трошоци да го примиме Galaxy S10 за 2 евра, но во реалноста сите знаеме многу добро што не е така.

Откако ќе ги внесете информациите за вашата лична и кредитна картичка, во каскадата ќе се активираат разни видови претплати што ќе однесат многу пари од вашата кредитна картичка. И кога ќе ги забележите изгубените пари ќе биде предоцна.

Што да направите за да се заштитите?

Чекајќи Фејсбук да ги блокира сите реклами поврзани со овој измамен пост, единствениот совет што можам да ви го дадам е да секогаш одржувајте ги очите многу отворено кога сурфате на Фејсбук, но не само.

Ми се чини очигледно и непотребно да кажам, но никој не дава ништо преку Интернет и не постојат методи за да се добие производ кој чини 500, 700 или 1000 евра за само неколку евра.

Ако наидете на вакви реклами, има 2 случаи:

  • тоа е вистински натпревар, потоа со регулатива, разни и информации за контакт, регистрација во Министерството и сите останати: во овој случај, откако ќе прочитате регулатива и услови, можете да учествувате на натпреварот и да се обидете да ја добиете вашата награда
  • тоа е измама или слично: без регулатива, без информации, без јасни информации, без директен контакт со кој ја создал (како во овој случај). Во овој случај, држете се подалеку од сè што е поврзано со оваа иницијатива, затоа што нема да можете да извлечете никаква корист или предност, ќе имате само скриени трошоци и измами.
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!