Паметен телефон Андроид 10 со фотоапарат: Умидиги Ф2

Umidigi F2

Првата слика на Умидиги Ф2 се појави на Фејсбук, мобилниот телефон ќе биде претставен на крајот на септември. Смартфонот „Андроид 10“ е опремен со фотоапарат со отворена хартија.

Наскоро производителот на паметни телефони Умиџиги ќе го лансира нивниот прв паметен телефон Андроид 10. Umidigi F1 е огромен успех за кинескиот производител и можеме да очекуваме наследникот да биде лансиран наскоро. Умиџиги јасно работи на продолжение, со прекарот Умиџиги Ф2, а на Фејсбук излегоа на виделина плакати.

Умидиги Ф2

Од трите постери, еден од најистакнатите елементи е дизајнот кој е помалку намален. Umidigi F2 претставува дупка за удирање во горниот лев агол на екранот, што се чини дека опфаќа мали области како што се предводниците на Samsung Galaxy Note 10 и Honor 20 Pro. Телефонот е прикажан како покажува тенка брадата на дното и скоро и да нема рамка на врвот и на страните. Рамката може да се види и на работ на екранот, што се чини дека е сина. И се надеваме дека градиентниот сино-назад дизајн е спарен со сина рамка.

Друг белег е камерата. Може да го видиме водителот ‘Shot on Umidigi F2 48MP AI Quad Camera’ во долниот лев агол на екранот, што значи дека F2 ќе има поставеност на четири фотоапарати со главен сензор од 48 MP. И од текстот, покажува дека ќе има макро леќи во поставките. На предната страна, овој постер ги потенцира ’светлите и јасни селфии’ и се надеваме дека селфи-камерата за Umidigi F2 ќе стане сензор Samsung GD1 32MP, кој интелигентно може да комбинира четири пиксели во еден поголем пиксел за посветла и појасна селфи .

Андроид 10

Паметен телефон Андроид 10

Уште повеќе, ова исто така покажува дека Umidigi F2 ќе дојде со новоотворениот Android 10. Најновата верзија на Android може да ви понуди подобра заштита на приватноста и многу нови функции, како што е темна тема низ целиот систем.

Во моментов, нема достапен датум за започнување и цена. Но, се шпекулира дека Умиџиги ќе открие нов уред до крајот на септември.