Паметен телефон како компјутер во полициски автомобил? Тие веќе се тестирани

Ponsel cerdas sebagai komputer di mobil polisi? Mereka sudah diuji 1

Паметен телефон како компјутер во полициски автомобил?  Тие веќе тестираа 1

Технологијата во услови на подвижност се движи многу брзо, а малку по малку телефони и таблети ги заменија опциите што се чинеше незамисливо пред само неколку години. Пример за тоа што го зборуваме е соработка што се спроведува во градот Jakакарта Чикаго помеѓу вашите оддели полицијата и Самсунг со цел да се направи животот малку полесен за агентот.

Поточно, она што е направено е да се тестира ако е можно заменете го компјутерот што е вклучен во автомобилот полицијата, со која се пристапува до голема инфлација (како што е постојната база на податоци за поплаки или регистарската табличка на градското возило), преку паметни телефони. Терминал е најновиот модел од корејска компанија, како максимална јачина можно при вршење акции и да имате максимална можна поврзаност. И се чини дека е можно да се постигне ова? Првите резултати покажуваат дека со малку дополнителна работа замената ќе биде целосно изводлива.

Постојат неколку причини што се однесуваат на Samsung како добар партнер

Но, двете најважни се постоењето на DeX алатка која при поставување телефон на корејска компанија на база му овозможува да го користи ова како да е десктоп компјутер (давање на еден на слој кој е базиран на Linux и кој овозможува употреба во прозорци). Ова ќе овозможи сè да биде препознаено од полициските службеници во Чикаго и, покрај тоа, ќе овозможи континуиран развој на софтвер што мора да се користи и кој е јасно недостапен за оперативниот систем Android кој е оној што се користи на терминалот Samsung.

Samsung ‘); вратете се лажни; “class =” item-мултимедија “>

Јас го користам Samsung Galaxy од полицијата во Чикаго

Втората клучна азиска компанија за паметни телефони е дека тие имаат безбедносен пакет Нокс, кој нуди напредни опции, како што е отворање на безбеден простор каде што не е можно да се инсталира ништо и, исто така, пристап без криптиран портал. Само запомнете дека овој уред Samsung, кој има време и нема никакви проблеми, е одобрен од субјекти како што се американската армија и, исто така, Белата куќа.

Поголема ефикасност за полицијата во Чикаго

Очигледно сте во а за време на испитот, така што не е имплементирано кај сите патролни автомобили, но ова е вистинскиот почеток за паметните телефони. Направете скок на полицијата. Покрај тоа, сите агенти во градот каде што разговараме носат функционален паметен телефон, па можно е и овој да функционира како инсталиран компјутер, работата ќе биде оптимизирана а информациите секогаш ќе ги прави полицијата, што е нешто доста позитивно и, покрај тоа, заштедите ќе бидат многу интересни, навистина).