Паметни телевизори што можат директно да се прикачат на сигналот на антената

Паметни телевизори што можат директно да се прикачат на сигналот на антената

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Паметни телевизори што можат директно да се прикачат на сигналот на антената

Истражувач за безбедност открил дека некои Паметните телевизори на Samsung можат
паѓаат жртва на хакерите преку дигиталниот копнен сигнал (ДВБ)
Т)

Е ‘ Рафаел Шеел, Консултант Онеконсулт, да го демонстрира нападот за време на
семинар наЕвропска унија за радиодифузија кој сè уште ја става плочката на чинијата
безбедност на IoT уреди, Интернет на нешта со значителни проблеми во
блокирајте несакан надворешен пристап.

Нападот би бил можен со вметнување во сигналот на антената на стандардот DVB-T
соодветна команда се користи во Европа, Азија и Африка. DVB-T се заменува со
нов DVB-T2 стандард што ја затвора оваа ранливост.

Методот на напад предвидува употреба на ad hoc создадени сигнали испратени до
DVB.T што ви овозможува да ги поседувате телевизорот, прелистувачот и системот
далечна внатрешна операција која дозволува да го рестартирате уредот e
вратете ги фабричките поставки.

Демонстрацијата беше направена на два неодамнешни модели на Samsung но техниката
може да се прошири и на многу други производители кој би го претрпел нападот без
удар рана.

Всушност, по преземањето на контролата над паметниот ТВ, исто така ќе биде можно зарази други IoT уреди поврзани со иста мрежа на уредот за жртва.

Нападот сепак има ограничено растојаниевсушност сигналот мора да се испрати до помалку од 10 метри далеку, но истражувачот исто така призна дека е можно да се испрати истиот напад во сателитски и кабелски преноси.

Нападот ќе доведе до преземете контрола врз другите IoT уреди поврзани со истата мрежа како IP-камери за наб andудување и потоа шпионирај ја жртвата од далечина.

Во текот на демонстрација, по видеото, покажа дека исто така е можно да се стекнат дозволи за РОУТ и да украдат чувствителни информации од жртвата.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!