Папрака, грав и грејпфрут, вака се прават непријатни звуци од Мортал Комат 11

Paprika, kacang-kacangan, dan grapefruit, inilah bagaimana suara-suara tidak menyenangkan dari Mortal Kombat 11 dibuat

Мортал Комат, најлудата приказна за видео игри

Кога Мортал Комат се појави во првиот систем на аркада во 1992 година, графиката беше сприт базиран на дигитална графика што покажа доста реални детали, нешто додадено на екстремна количина на крв прскаат на екранот, тие ја прават играта барем … светкава. Оваа приказна се разви во текот на годините да стане класика, а зад неа се чуваат многу пратки, па дури и филмови.

Но, нова генерација се развива, а надвор од скриените, јавноста бара графикони за реализам и инфаркт. Минатиот април беше лансиран Мортал Комат 11, најновиот наслов на сагата за конзолата за следната генерација, изненадувачка верзија со графички детали и конечна јасност при извршувањето (неверојатни карактеристики на Mortal Kombat). Но, како го претставувате звукот на пукање на черепот?

Mortal Kombat Sound

На ВИЦ се прошетаат во канцеларија NetherRealm, студијата одговорна за производство на Мортак Комат 11, за да открие од прва рака како се прават звуците што се појавуваат во играта. Резултатот? Повеќе шокантно отколку што мислите. Стивен Шаплер е виш дизајнер на звук во компанијата и е еден од оние што се одговорни за создавање на сите специјални ефекти што ги слушате кога го правиме тоа. пукна мозок во игра или ги отвораме градите на каналот.

Гледањето додека играте, ќе ве натера да се тресете првите неколку пати, но како се чувствува да си замислите како звучи? Тоа е дело на Шаплер, и за тоа го користи дневни алатки комбинирано со овошје, зеленчук и други вискозни елементи чии манипулации нè потсетуваат на сè што е поврзано со висцерата.

Како што можете да видите во видеото за интервју, Шаплер стигнува пиперка пред микрофонот со свои раце за да добие многу чуден звук, кој потоа се уредува и модифицира за да функционира за да симулира скоро сите акти на насилство. Моментот на грејпфрут е многу впечатлив, иако можеби тој што ја зеде наградата беше банана, која веднаш … да ја оставиме таму.