Партнерите на Microsoft донесуваат повеќе компјутери секогаш поврзани со образованието

Mitra Microsoft Membawa Lebih Banyak PC Selalu Terhubung ke Pendidikan

„Мајкрософт“ се залага за неколку компјутери секогаш поврзани, кои се фокусираат на образованието пред конференцијата БЕТТ 2020 во Велика Британија.

„Овој нов уред, кој ќе биде испорачан ова лето, е најприфатливиот, но поврзан компјутер со сите можности на Windows и Office и може да се користи секаде каде што има мобилна услуга“, ми рече претставник на „Мајкрософт“. „Овој уред ќе спаси илјадници училишта долари во инфраструктура на сервери и време на стартување и да им помогне на повеќе од 1,15 милијарди студенти во руралните и пазарите во развој низ целиот свет да се поврзат на Интернет за прв пат или драматично да ги подобрат нивните тековни врски “.

Мајкрософт го притиска компјутерот Секогаш поврзан во образованието уште од минатата година, но годинава тие имаат два нови модели за пофалба, а тие се поевтини од претходната понуда. Така, покрај Huawei EBook, Lenovo C630 Yoga, Maibenben Xioamai X228, Microsoft Surface Pro X, Samsung Galaxy Book 2 и Samsung Galaxy Book S, образовните институции сега можат да размислат за JP.IK Turn T101 (кој започнува со само 299 долари) и Позитиво мудро N1212S (што започнува од 575 долари).

„Свртете ги T101 и Wise N1212S се првите од нашите Поврзани компјутери создадени и ценети специјално за образование“, забележа Мајкрософт. „Останете подесени во наредните месеци, бидејќи ние продолжуваме да ја прошируваме категоријата на овој уред што нуди големи придобивки за сите училишта, особено во руралните или пазарите во развој“.

Мајкрософт исто така ми кажа дека Виндоус 10 сега е „број еден платформа за избори за училиштата К-12“, со повеќе од 100 милиони студенти кои сега учат Виндоус 10 парчиња